Έκθεση “70TK Από τα Τατάουλα στο Κουρτουλούς: Η Μεταμόρφωση μιας γειτονιάς”

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

Η Έκθεση 70ΤΚ, που συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το περιοδικό Paros στην Κωνσταντινούπολη και το COMM’ON στην Αθήνα, ρίχνει φως στην ιστορία της γειτονιάς του Κουρτουλούς στην Κωνσταντινούπολη, από την ίδρυση της το 17ο αιώνα έως σήμερα, με ιδαίτερη έμφαση στον τελευταίο αιώνα. Η Έκθεση παρουσιάζει τη μεταμόρφωση αυτής της πολυεθνικής γειτονιάς, της αλλοτινής γειτονιάς των Ταταούλων και ιδίως της ελληνικής της κοινότητας, η οποία εκτοπίστηκε σταδιακά τα τελευταία 60 χρόνια. Πολλά μέλη της κοινότητας κατοικούν σήμερα στην Αθήνα.

Ο τίτλος της Έκθεσης 70ΤΚ, έχει προκύψει από τον αριθμό του λεωφορείου 70, η διαδρομή του οποίου τερματίζει στο κέντρο τη γειτονιάς σε συνδυασμό με τα αρχικά των δύο ονομάτων της. Η έκθεση αποτυπώνει τη διαδρομή της μεταμόρφωσης της γειτονιάς από Τατάουλα σε Κουρτουλούς.

Η Έκθεση είναι ένα από τα έργα που γεννήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος Actors of Urban Change, το οποίο υποστηρίζεται από το Robert Bosch Stiftung σε συνεργασία με το MitOst e.V. Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό του την βιώσιμη και συμμετοχική αστική ανάπτυξη μέσω πολιτιστικών δράσεων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του πολιτισμού ως καταλύτη για θετικές αλλαγές. Αυτό επιδιώκεται μέσω της ενίσχυσης των δυνατοτήτων για διατομεακές συνεργασίες ανάμεσα σε φορείς από τους τομείς του πολιτισμού, του δημοσίου τομέα και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Έκθεση: 14 – 22 Ιουλίου 2018
Εγκαίνια: 13 Ιουλίου, 18.00

ΠΗΓΗ: www.artandlife.gr