ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΕΙΩΝ 2019 | ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ | Αρχαίο Φρούριο Αιγοσθένων | Πέμπτη 18 Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Εβδομάδα προβολής του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

15-21 Απριλίου 2019

Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ

Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής

Τίτλος εκδήλωσης: Ο αρχαιολογικός  χώρος των Αιγοσθένων ως σκηνικό ταινίας

Περιεχόμενο εκδήλωσης: Προβολή αποσπάσματος της ασπρόμαυρης ταινίας του Νίκου Κούνδουρου “Οι Παράνομοι”, παραγωγής του 1958, με σκηνές κινηματογραφημένες στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγοσθένων.

Η προβολή θα γίνει εντός του αναστηλωμένου ΝΑ Πύργου αρχαίου φρουρίου Αιγοσθένων. Η διάρκεια του αποσπάσματος της ταινίας είναι 10 λεπτά.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Κυριακή 21 Απριλίου 2019.

Ώρες ξεναγήσεων: 11:00 και 13:00.

Η προβολή του αποσπάσματος της ταινίας θα είναι συνεχής από 10:00 έως 15:00.

Τηλ. επικοινωνίας: 2103213571,

Υπεύθυνες επικοινωνίας: Ευγενία Τσάλκου – Ειρήνη Σβανά


ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αρχαίο Φρούριο Αιγοσθένων

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων 2019 που εορτάζεται την 18η Απριλίου, όπως έχει οριστεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής διοργανώνει δράση για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγοσθένων.

Το θέμα του εορτασμού για το έτος 2019 είναι το αγροτικό τοπίο. Το Αρχαίο Φρούριο των Αιγοσθένων, κτισμένο σε αγροτική περιοχή, σε ένα τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους, δεσπόζει στον ομώνυμο ανατολικό όρμο του Κορινθιακού κόλπου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αφιερώνει τον εορτασμό στα παιδιά και στον δημιουργικό διάλογο με τη νέα γενιά. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με σχολικές μονάδες του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας καλεί τους μαθητές σε συνάντηση γνωριμίας με το Αρχαίο Φρούριο των Αιγοσθένων και τον εμβληματικό Νοτιοανατολικό Πύργο που αναστηλώθηκε πρόσφατα. Αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής θα υποδεχθούν τα παιδιά και θα περιηγηθούν μαζί τους στο αναστηλωμένο μνημείο και τον αρχαιολογικό χώρο.

Στόχος της δράσης είναι να έρθουν τα παιδιά κοντά στα μνημεία της περιοχής τους με τρόπο συμμετοχικό και βιωματικό και να αγαπήσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά.

Σημείο συνάντησης: Ακρόπολη Αρχαίου Φρουρίου Αιγοσθένων   | Ώρα συνάντησης: 9:00π.μ.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής | Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Ευγενία Τσάλκου, Ειρήνη Σβανά | Τηλ.: 2103213571​


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Φρούριο Αιγοσθένων βρίσκεται στο Πόρτο Γερμενό