Η στέγη του “συνΑθηνά” στη Βαρβάκειο να παραμείνει χώρος “κοινωνικών και ανθρωπιστικών δράσεων” | Οι ΦτΦ προσυπογράφουν

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece ως περιβαλλοντικό, πολιτιστικό αλλά και κοινωνικό σωματείο, σύμφωνα με το χαρακτήρα του και το καταστατικό του (αρ.2) υποστηρίζει τις προσπάθειες να διατηρηθεί η κοινωνική στέγη του  του #συνΑθηνά στην πλατεία Βαρβακείου, του Δήμου Αθηναίων.

Την επιστολή που εστάλη προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 03.07.2020, πριν από τη συνεδρίασή του (13.07.2020) την είχαν υπογράψει 29 οργανισμοί/φορείς και 380 ενεργοί πολίτες, μεταξύ αυτών και το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ (α/α 29).

Με την επιστολή τους οι φορείς και οι πολίτες, μεταξύ των άλλων  ζητούσαν “το δημοτικό περίπτερο της Βαρβακείου να παραμείνει ως έχει, δηλαδή ως ανοικτός προσβάσιμος χώρος φιλοξενίας, μη κερδοσκοπικών πολιτιστικών, κοινωνικών και ανθρωπιστικών δράσεων, της στέγης “συνΑθηνά“… Από το 2013 “Η στέγη συνΑθηνά εισήγαγε μια νέα λογική στη σχέση Δήμου και Πολιτών, βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό και εμπιστοσύνη, το διαμοιρασμό πόρων και το κοινό όραμα για μια πόλη ανθρώπινη και ανοικτή σε όλους τους κατοίκους της….”.

Σημειώνουμε ό,τι η στέγη συνΑθηνά, στη Βαρβάκειο, με συντονισμό του οργανισμού STEPS πρόσφερε σε όλους όσους είχαν ανάγκη,  αδιακρίτως και χωρίς προϋποθέσεις: φαγητό, είδη υγιεινής, πλύσιμο ρούχων, συμβουλές, ψυχαγωγία κ.λπ.

Η αλλαγή χρήσης της στέγης συνΑθηνά θα στερήσει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, και ιδιαίτερα σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε κατάσταση δρόμου, την ελάχιστη προστασία που προέρχεται από εθελοντές και την Κοινωνία των Πολιτών.

Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ  ΣΗΜΕΡΑ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης έστειλε μια επιστολή με ημερομηνία 10.07.2020 με την οποία ωστόσο δεν δεσμεύεται και δεν απαντά επί της ουσίας και συγκεκριμένα στα έξι ουσιώδη ερωτήματα που τέθηκαν από τους φορείς και τους πολίτες.

Περισσότερα στον ιστότοπο του οργανισμού  STEPS και στη σελίδα του FACEBOOK.

Την επιστολή που εστάλη προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 03.07.2020, πριν από τη συνεδρίασή του (13.07.2020) την είχαν υπογράψει 29 οργανισμοί/φορείς και 380 ενεργοί πολίτες, μεταξύ αυτών και το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ (α/α 29)

Περισσότερα στον ιστότοπο του οργανισμού  STEPS και στη σελίδα του FACEBOOK.

[Αίτηση εγγραφής – Εάν θέλετε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό Δελτίο των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗ Σ ΕΔΩ]