Οι Περίπατοι της EUphoria στην Ελευσίνα

Οι Περίπατοι της EUphoria εισάγουν τους συμμετέχοντες στην κεντρική ιδέα, τη φιλοσοφία και την αποστολή της ‘Ελευσίνα 2021‘ Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Με τίτλο “Transition to EUphoria”, το πρόγραμμα της ‘Ελευσίνα 2021‘ εστιάζει στη σύνδεση τέχνης και καθημερινότητας, στο πώς η τέχνη μπορεί να γίνει κεντρικό εργαλείο για την αλλαγή μιας πόλης.

Το πρόγραμμα της ‘Ελευσίνα 2021‘ περιλαμβάνει τρεις Κεντρικές Θεματικές, που επικεντρώνονται στη σύνδεση τέχνης και περιβάλλοντος (EUnvironment), τέχνης και κοινωνίας (EUrbanization), τέχνης και εργασίας (The EU Working Classes) και εντοπίζονται και χωροταξικά, χωρίζοντας την πόλη σε τρεις μεγάλες ενότητες: Κεντρική Ελευσίνα, Άνω Ελευσίνα, Κάτω Ελευσίνα αντίστοιχα. Οι περίπατοι της Euphoria συνθέτουν το νήμα των πολλαπλών αφηγήσεων και της συλλογικής βιωματικής εμπειρίας της πόλης με τα διαφορετικά στοιχεία του αστικού τοπίου και τα έργα και τις ιδέες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Πραγματοποιούνται δύο Περίπατοι:

  1. Άνω Ελευσίνα & Κεντρική Ελευσίνα
    Επίσκεψη στις περιοχές της Κεντρικής Ελευσίνας και της Άνω Ελευσίνας που αντιστοιχούν στις Θεματικές του καλλιτεχνικού προγράμματος  EUrbanization και EUnvironment αντίστοιχα.
    Ημέρες διεξαγωγής: 22 Απριλίου, 27 Μαϊου & 24 Ιουνίου
  2. Κάτω Ελευσίνα & Κεντρική Ελευσίνα
    Επίσκεψη στις περιοχές της Κάτω Ελευσίνας και της Κεντρικής Ελευσίνας που αντιστοιχούν στις Θεματικές του καλλιτεχνικού προγράμματος The EU Working Classes και EUnvironment αντίστοιχα.
    Ημέρες διεξαγωγής: 13 Μαϊου & 10 Ιουνίου

Σημείο συνάντησης είναι τα γραφεία της ‘Ελευσίνα 2021‘ (Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός). Οι περίπατοι καταλήγουν σε γεύμα σε τοπικά εστιατόρια, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να συνεχίζουν τη συζήτηση γύρω από το πρόγραμμα της ‘Ελευσίνα 2021‘. Η συμμετοχή στο γεύμα είναι προαιρετική ενώ το κόστος του γεύματος καλύπτεται από τους συμμετέχοντες.

Η συμμετοχή στους Περιπάτους της EUphoria είναι δωρεάν. Ωστόσο, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η κράτηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κρατήσουν θέση ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής ή τηλεφωνικά στο 210 5537 206. Για τηλεφωνική κράτηση, μπορείτε να καλείτε από Δευτέρα έως Τετάρτη 11:00 – 13:00.

————————————————————————————————————————

Πρακτικές πληροφορίες:

Ημερομηνίες: 22 Απριλίου, 13 & 27 Μαΐου, 10 & 24 Ιουνίου

Ώρα εκκίνησης Περιπάτου: 11 π. μ.

Αφετηρία είναι τα γραφεία της ‘Ελευσίνα 2021‘ (Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 553 7206 ή στο email angeliki.lampiri@eleusis2021.eu.

Οι Περίπατοι της EUphoria πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ‘Ελευσίνα 2021‘ Πολιτιστικής Πρωτεύουσας  της Ευρώπης, και είναι δωρεάν.

Η συμμετοχή στο γεύμα είναι προαιρετική.

ΠΗΓΗ: ELEUSIS21