Οι ΦτΦ καταδικάζουν την πρόσφατη επίθεση της Δύσης εναντίον της Συρίας | Η ειρήνη και η δημοκρατία δεν εξασφαλίζεται με βόμβες

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece
Ανθέων 72, 12461 | Mail: naturefriendsgreece@gmail.com | Τηλ. : 215 5257408 – 6932638523
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15.04.2018
Οι ΦτΦ καταδικάζουν την πρόσφατη επίθεση εναντίον της Συρίας και απαιτούν να σταματήσουν οι πολεμικές επιθέσεις της Δύσης

Η ειρήνη και η δημοκρατία δεν εξασφαλίζεται με βόμβες
Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece έχει πάρει σαφή θέση ενάντια στους πολέμους, τους εξοπλισμούς, τα πυρηνικά όπλα και υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών. «Η ειρήνη και η δημοκρατία δεν εξασφαλίζεται με βόμβες». 
Η εκ τους ασφαλούς επίθεση με πυραύλους στη Συρία, στις 13 Απριλίου 2018, των ΗΠΑ, Ενωμένου Βασιλείου και Γαλλίας με την πλήρη στήριξη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην περιοχή και δεν την ομαλοποιεί.
Οι ΦτΦ καταδικάζουν την πρόσφατη επίθεση εναντίον της Συρίας και απαιτούν να σταματήσουν οι πολεμικές επιθέσεις της Δύσης.
Στην προηγούμενη απειλή των ΗΠΑ το 2013 είχαμε προβάλει τις παρακάτω θέσεις τις οποίες και επαναλαμβάνουμε και το 2018:
Με αφορμή την προοπτική επέμβασης των ΗΠΑ (το 2013) και των προθύμων στη Συρία, το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ παρουσιάζει επιγραμματικά τις θέσεις του
1. ΟΧΙ στην πολεμική επίθεση στη Συρία,
2. Ο πόλεμος και η βία βλάπτουν σοβαρά την Υγεία και το Περιβάλλον,
3. Απαγόρευση της παραγωγής, αποθήκευσης και χρήσης χημικών και πυρηνικών όπλων,
4. Η Ελλάδα να μην παρέχει καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ και σε οποιοδήποτε άλλη στρατιωτική δύναμη επιτίθεται σε άλλο κράτος,
5. Ειρηνική διευθέτηση των προβλημάτων ανάμεσα στους λαούς,
6. Η Ειρήνη και η Δημοκρατία δεν εξασφαλίζεται με βόμβες,
7. Αγώνας κατά του Πολέμου.
Τέλος, καταθέτουμε την πρόταση που έχουν υποβάλλει (05.03.2018) οι «21 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ: «Να σταματήσουμε τους πολέμους τώρα πριν οι πόλεμοι καταστρέψουν την ανθρωπότητα»:
«Εκτιμούμε ότι είναι ανάγκη να αναπτυχθεί ένα νέο φιλειρηνικό, αντιιμπεριαλιστικό και αντιεθνικιστικό κίνημα των πολιτών και των λαών της Ευρωπαϊκής και Μεσογειακής περιοχής. Ένα κίνημα με διασύνδεση με το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ, που θα αξιοποιεί τις υπάρχουσες διεθνείς κινήσεις ειρήνης, όπως π.χ. το «Διεθνές Γραφείο Ειρήνης», «Το πλοίο της Ειρήνης», International Physicians for the Prevention of Nuclear War, International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) που βραβεύτηκε με το Βραβείο Νόμπελ το 2017, Bertrand Russell Peace Foundation καθώς και κάθε άλλη πρωτοβουλία σε Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Εθνικό Επίπεδο.»
[Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ http://naturefriends-gr.blogspot.gr/2018/03/11.html#more]
—–
Το Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/NaturefriendsGreece, έχει νομική μορφή σωματείου, ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI http://www.nfi.atσυμμετέχουν 45  οργανώσεις  απ΄ όλο τον κόσμο. Οι ΦτΦ/NFGR είναι εθνικοί συντονιστές της εκστρατείας  people4soil για να χαρακτηριστεί το έδαφος κοινό αγαθό και συνεργάζονται με Ευρωπαϊκές και Διεθνείς οργανώσεις και Κοινωνικά Δίκτυα για το περιβάλλον, το δίκαιο εμπόριο, τον πολιτισμό κ.ά.