Επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης- Φλώρινας από 14/10/2012

 [Φωτ. REAL]

Το καλό να λέγεται… αν και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο υπάρχει και αναπτύσσεται… σήμερα σχολιάζουμε ως “καλό”  την επαναλειτουργία της γραμμής “μετά από 20 και πλέον μήνες”… ας είναι και έτσι.
————————————–

Μετά από 20 και πλέον μήνες, επαναλειτουργεί από την προσεχή Κυριακή, 14 του μηνός, η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη- Αμύνταιο- Φλώρινα, που είχε διακοπεί τον Ιανουάριο του 2011, στο πλαίσιο των περικοπών ζημιογόνων γραμμών, από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως έγινε γνωστό, στην παρούσα φάση θα εκτελούνται καθημερινά τρία δρομολόγια, με ώρες αναχώρησης από τη Θεσσαλονίκη στις 7:14, 12:23 και 19:30, ενώ οι αναχωρήσεις από τη Φλώρινα θα γίνονται στις 6:15, 9:59 και 16:42.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτιμά, ότι τα δρομολόγια αυτά θα εξυπηρετήσουν τόσο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, τους φοιτητές αλλά και τους εκδρομείς, που επιθυμούν να επισκεφτούν τα αξιοθέατα. Παράλληλα, τα δρομολόγια θα μπορούν να προσφέρουν οργανωμένες μαθητικές εκδρομές καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλεί, εμμέσως πλην σαφώς, την τοπική κοινωνία να στηρίξει το νέο εγχείρημα, ώστε η συγκεκριμένη σύνδεση εκτός από βιώσιμη να αναδειχθεί ως κεντρικός άξονας σιδηροδρομικών μεταφορών και να αυξηθούν τα δρομολόγια των τρένων.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές των εισιτηρίων, η ανακοίνωση θα γίνει αργότερα, αλλά για τη γραμμή Φλώρινας, έχει εγκριθεί συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική με προσφορές για τους συχνούς επιβάτες του τρένου και οικονομικά εισιτήρια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ