ΟΧΙ στον “Τουρισμό που πληγώνει” το περιβάλλον και ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία/ 40 νησιά και βραχονησίδες απειλούνται

[Φωτογραφία από το Πρακτορείο Ειδήσεων Bloomberg]

 

 
Τα νέα είναι ανησυχητικά…
Τον κίνδυνο κατάσχεσης από κράτη και ιδιώτες δανειστές των ελληνικών νησιών και βραχονησίδων που θα περιληφθούν στη λίστα ενοικίασης με στόχο την κατασκευή τουριστικών κατοικιών θέτει με επείγουσα γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Ανδρέας Ταπραντζής, έχει επιβεβαιώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg την ύπαρξη της σχετικής λίστας προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι να κατασκευαστούν σε αυτά τουριστικές κατοικίες και άλλες τουριστικές δραστηριότητες. Το δημοσίευμα του πρακτορείου έκανε λόγο για σχετική λίστα 40 νησιών και βραχονησίδων.
Μέσω της εμπορικής αξιοποίησης με μακροχρόνια ενοικίαση για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών, τα συγκεκριμένα νησιά και βραχονησίδες παύουν να αποτελούν τμήμα της δημόσιας περιουσίας, γίνονται κομμάτι της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου και εκτίθενται σε κίνδυνο κατάσχεσης από τους δανειστές της χώρας μας.
Διαβάστε την Επείγουσα γραπτή ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΕΔΩ.
…και την είδηση από το Bloomberg  ΕΔΩ
Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ είναι αντίθετοι σ’ αυτό το είδος του τουρισμού που πληγώνει το περιβάλλον και δημιουργεί τις προϋποθέσεις κατάσχεσης από κράτη και ιδιώτες δανειστές των ελληνικών νησιών και βραχονησίδων”.
Υπογραμμίζουμε ότι το το σχέδιο δεν είναι νέο. Από το Σεπτέμβριο του 2012 η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία είχε καταγγείλει την πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει 40 νησιά και βραχονησίδες για πώληση σε ιδιώτες και τουριστική αξιοποίηση. Από τα 40 νησιά τα 24 είναι προστατευόμενες περιοχές και έχουν ενταχθεί στο δίκτυο NATURA. Οι ΦτΦ είχαν καταγγείλει το σχεδιασμό αυτό στην Εθνική Συνδιάσκεψη που έγινε στην Αθήνα στις 29/9/2012.
Σας περιμένουμε στην έκθεση φωτογραφίας και στην ημερίδα με θέμα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΓΩΝΕΙ. Περισσότερα ΕΔΩ