ΔΕΥΤΕΡΑ 15/7, 8::00μμ στην Ελευσίνα – OXI στη ρύπανση και στις χορηγίες που εξαγοράζουν συνειδήσεις – ΝΑΙ στους αγώνες, στην αλληλεγγύη, στην κοινή δράση για το φυσικό και το αστικό περιβάλλον

ρ

 [Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Friends of Nature Greece συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας]
 
Πολίτες κατά της Ρύπανσης των ΕΛΠΕ
                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                              
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πύλη του Διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα
Ο περιβόητος «εκσυγχρονισμός» του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα,  αποδείχθηκε μέχρι σήμερα απατηλός. Μπροστά μας υψώθηκε  ένα θηρίο, που  προκαλεί σοκ και δέος. Τους εκκωφαντικούς θορύβους του περσινού καλοκαιριού διαδέχτηκαν ακραία επεισόδια ρύπανσης. Οι κώνοι των καυσαερίων είναι μόνιμοι,  οι εκπομπές καπνού παραπέμπουν στο εφιαλτικό παρελθόν της δεκαετίας του ’60, η έντονη δυσοσμία αερίου γίνεται αισθητή σε όλη την περιοχή, οι δυσλειτουργίες της μονάδας κάνουν τις σειρήνες του διυλιστηρίου να ηχούν όλο και πιο συχνά, τα ατυχήματα πυκνώνουν, ενώ ο Αρχαιολογικός μας χώρος και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις – τα Αισχύλεια – ορίζονται πλέον από τις πύρινες γλώσσες του πυρσού που λαμπαδιάζει τις πόλεις μας. Οι βλάβες στο υπέδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα από την εκροή πετρελαιοειδών του διυλιστηρίου συνεχίζονται. Νέο ρυπαντικό φορτίο όζοντος τροφοδοτεί πλέον το λεκανοπέδιο ενώ άρθηκε κι η απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης στην Αττική και την Θεσσαλονίκη. Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του διυλιστηρίου αυξήθηκε δραματικά.
Επισημαίνουμε την απουσία οποιουδήποτε περιβαλλοντικού ελέγχου και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς κάθε Αρχή για τη ρυπογόνο και ανεξέλεγκτη λειτουργία του διυλιστηρίου.
Δεν θέλουμε τις χορηγίες σας, θέλουμε την υγεία μας!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Μπροστά στην Πύλη του Διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα
Δευτέρα 15 Ιουλίου, στις 8 μμ
Πολίτες κατά της Ρύπανσης των ΕΛΠΕ