ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: 34 χρόνια πανελλήνια διάσχιση του Βουραϊκού – H απόλυτη ανοιξιάτικη εμπειρία | Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου

[Ρεπορτάζ -Video του BBC ΕΔΩ]

 

 

[Φωτ. από τη Πανελλήνια διάσχιση του Βουραϊκού το 2013. Ρεπορτάζ ΕΔΩ]

 

Ο Σύλλογος Ορειβασίας – Χιονοδρομίας – Αναρρίχησης – Προστασίας περιβάλλοντος Καλαβρύτων από το 1980, και κάθε χρόνο, τη 2η Κυριακή του Μαΐου οργανώνει το Πανελλήνιο Πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού. [ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Σύλλογος  είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ. O πρόεδρος Χαρίλαος Ερμείδης έχει διατελέσει πρόεδρος των ΦτΦ]

 

Η κατάβαση στο φαράγγι γίνεται από τις γραμμές του Οδοντωτού ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα και με τελικό προορισμό το Διακοπτό συνολικής απόστασης 22 χλμ.

 

Εναλλακτικά μπορείτε να ξεκινήσετε και από τη Ζαχλωρού, στην οποία φτάνετε με το αυτοκίνητό σας, ή με τον Οδοντωτό, και να περπατήσετε μόνο τα 10 χλμ μέχρι τη στάση Νιάματα. Ο οδοντωτός εκείνη την ημέρα πραγματοποιεί όλα τα δρομολόγια κανονικά σε χαμηλές ταχύτητες και σταματάει σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς ώστε να εξυπηρετεί τους πεζοπόρους.

 

 

 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Δίνουμε ραντεβού την Κυριακή 11/5 το πρωί στις 7:30 στο σταθμό του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα, για να ξεκινήσουμε με προορισμό τον πρώτο μας σταθμό στη Ζαχλωρού. Αν πάλι θέλετε να ξεκινήσετε αργότερα ή από τη Ζαχλωρού, ώστε να διανύσετε μικρότερη απόσταση, μην διστάσετε νομίζοντας ότι θα είστε μόνοι σας!
Οι ομάδες και οι παρέες που ξεκινούν ανά διαστήματα είναι πολλές οπότε… ακολουθήστε τους!
Tips: Φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια για περπάτημα, αν έχετε ορειβατικά είναι ιδανικά. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες καλό θα είναι να έχετε μαζί σας καπέλο, αντηλιακό ή αδιάβροχο. Μην φορτωθείτε με περιττά πράγματα.
Πάρτε μαζί σας μόνο ένα μπουκάλι νερό ή ένα ισοτονικό αν το προτιμάτε. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο Ορειβατικός Σύλλογος έχει φροντίσει για όλους εμάς ώστε να βρούμε τα απαραίτητα (νερό, φαγητό) για να ξεκουραστούμε και να παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε. Δεν χρειάζεται να είστε σε κάποια ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, αρκεί η διάθεση για περπάτημα. Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για να συμμετάσχετε, η διαδρομή είναι απλή και μπορούν να την ακολουθήσουν όλοι.

 

Η δήλωση συμμετοχής είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

Κατά μήκος του φαραγγιού θα βρείτε εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης οι οποίοι φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή και θα είναι εκεί για οτιδήποτε χρειαστείτε.

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΪΟΥ 2014 ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΙΝΑΣ. Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Ο Θ Ε Μ Α: 

 

  • ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ  ΔΙΑΚΟΦΤΟΥ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2014 ΑΠΟ 07.30 π.μ.

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

 

Εκκίνηση 7.30 π.μ. από την πλατεία Ο.Σ.Ε. Καλαβρύτων

 

Τερματισμός στην πλατεία Ο.Σ.Ε. Διακοφτού.ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΛΕΣΑΤΕ ΤΟ 6946.17.58.53.
Αναλυτικό πρόγραμμα από 1η Μαΐου στις ιστοσελίδες:
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ