Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου πορεία στις Σκουριές | Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ συμμετέχουν και στηρίζουν τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

 
Θα συνεχίσουμε όσο είναι εδώ, θα σταματήσουμε όταν φύγουν
 
Όσο θα κόβονται δέντρα
Όσο θ΄ ανοίγονται δρόμοι
Όσο θα σκάβεται η γη μας
Όσο θα μολύνονται τα νερά μας
Όσο οι χρυσοθήρες θα βιάζουν τον τόπο μας
Όσο θα ποινικοποιείται ο αγώνας μας
Όσο το Κράτος θα καταπατά τα δικαιώματά μας
Όσο θα ξεπουλάν τον τόπο μας
Όσο θα αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς
Όσο οι ζωές μας θα πωλούνται κι θ’ αγοράζονται στα χρηματιστήρια
Εμείς θα είμαστε εκεί …
 
Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου πορεία στις Σκουριές
 
Συναντιόμαστε γι άλλη μια φορά, εκεί που καταστρέφεται το βουνό, τα νερά, ο αέρας που αναπνέουμε και το μέλλον ενός τόπου. Θα είμαστε εκεί για να προστατέψουμε τη ζωή. Εκεί, μέχρι να αποτρέψουμε την καταστροφή. Εκεί, μέχρι ν΄ανασάνει το τόπος.
 
Από τις Σκουριές, σας ευχόμαστε “Ευτυχές το νέον έτος” και καλή λεφτεριά
 
Προσυγκεντρώσεις: Ιερισσός και Μ.Παναγία 11:00 π.μ.
 
Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης
ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
————
Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece συμμετέχουν και στηρίζουν τον αγώνα που αναπτύσσεται ενάντια στην εξόρυξη χρυσού [ΕΔΩ ΕΔΩ]. Είναι μέλη της διεθνούς οργάνωσης Naturefriends International και προβάλλουν μέσω αυτής το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ δύο άρθρα από μέλη των Naturefriends Γερμανίας.
 
Οι ΦτΦ/NFGR επαναλαμβάνουν την πρόσκληση που είχαν απευθύνει στις 24/7/2014 με αφορμή την κατάθεση του δασοκτόνου ν.4280:
«Τα κινήματα και τα δίκτυα πολιτών, οι περιβαλλοντικές, οι φυσιολατρικές οργανώσεις και οι ορειβατικοί σύλλογοι, οι επιστημονικοί φορείς, τα Πανεπιστήμια κ.λπ. δεν μπορεί να παραμένουν θεατές στο βανδαλισμό των οικοτόπων και στη λεηλασία της φύσης. Οφείλουν να συντονίσουν τους αγώνες τους για την προστασία της δημόσιας περιουσίας, της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.»