Κυριακή 15 Μαΐου: Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία | Οι ΦΙΛΟΙ της ΦυΣΗΣ διεκδικούν ανθρώπινες πόλεις | Panhellenic bicycle protest

[Την Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στηρίζουν και οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefirends Greece]

 

Tην Κυριακή 15 Μαϊου 2016 και για 9η συνεχή χρονιά, ποδηλατοπορείες διεκδίκησης και διαμαρτυρίας θα ξεκινήσουν από δεκάδες πλατείες σε όλη τη χώρα. Τελικός προορισμός; Ανθρώπινες πόλεις!
Πόλεις που απορρίπτουν την ασυδοσία του ΙΧ κι ανοίγουν χώρο στους πεζούς, τα ποδήλατα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Διότι δεν χρειαζόμαστε άλλα έργα που να προωθούν τη χρήση του αυτοκινήτου. Ούτε όμως και έργα αποσπασματικά και αναποτελεσματικά που υλοποιούνται με πρόφαση το ποδήλατο. Αντίθετα, διεκδικούμε ένα Εθνικό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στις πόλεις, στόχος του οποίου θα είναι η γενναία προώθηση των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης έναντι του αυτοκινήτου.
Δεν υπάρχει πλέον καμία απολύτως δικαιολογία εκ μέρους της πολιτείας για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής όταν το τελευταίο επιχείρημά της, δηλαδή αυτό της έλλειψης κονδυλίων, έρχεται να καταρρίψει η ίδια η ΕΕ: μέχρι 6 δις ευρώ είναι διαθέσιμα για τη χρηματοδότηση ποδηλατικών έργων το διάστημα 2014-2020! Όταν επίσης έχει πλέον τεκμηριωθεί ότι το περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος του ΙΧ συνεπάγεται κι ένα τεράστιο οικονομικό κόστος το οποίο βλάπτει τόσο τη δημόσια όσο και ιδιωτική οικονομία. Η κρίση που βιώνουμε όλοι μας δεν είναι εμπόδιο στην επέκταση του ποδηλάτου, αντιθέτως είναι κίνητρο για την διάδοσή του.

ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ – ΠοδηλATTIKH Κοινότητα

Διαβάστε:

  1. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για το ποδήλατο, από τον καθηγητή της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ και μέλος της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Θύμιο Μπακογιάννη
  2. Και από την ECF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών)
  3. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης συμφωνεί μαζί μας
  4. Το ποδήλατο ως εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και εξοικονόμησης χρημάτων
  5. Νέοι αυτοκινητόδρομοι εντός Αττικής;
  6. Με κόστος 800 εκατομμυρίων ευρώ, τουλάχιστον (κι εδώ)

ΠΗΓΕΣ: ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ – ΠοδηλATTIKH Κοινότητα | SOSTE