17 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα για την καταπολέμηση της Ερημοποίησης | World Day to Combat Desertification

 

 

Το σύνθημα για το 2016 είναι:
«Προστατέψτε τη Γη, αποκαταστήστε τη γη, εμπλέξετε τους ανθρώπους”

———–

“Χωρίς μια μακροπρόθεσμη λύση, η ερημοποίηση και η υποβάθμιση του εδάφους θα επηρεάσει όχι μόνο τις προμήθειες των τροφίμων, αλλά θα οδηγήσει στην αύξηση της μετανάστευσης και θα απειλήσει τη σταθερότητα πολλών εθνών και των περιφερειών. Αυτός είναι ο λόγος που οι ηγέτες του κόσμου έβαλαν  την καταπολέμηση της υποβάθμισης του εδάφους ένας από τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης
Ο Γραμματέας του ΟΗΕ  Ban Ki-moon
[περισσότερα ΕΔΩ]

 

Οι στόχοι είναι 17.  | Διαβάστε και την πρόσφατη αναφορά για τους στόχους από το ΥΠΑΠΕΝ – ΕΔΩ.
Ο 15ος στόχος που αναφέρεται στο μήνυμά του για την  Παγκόσμια Ημέρα για την καταπολέμηση της  Ερημοποίησηςο Γραμματέας του ΟΗΕ  Ban Ki-moon είναι ο εξής:

 

“Προστασία, αποκατάσταση και προώθηση της βιώσιμης χρήσης των χερσαίων οικοσυστημάτων, βιώσιμη διαχείριση των δασών, αντιμετώπιση της ερημοποίησης και αναστολή της υποβάθμισης του εδάφους και της απώλειας της βιοποικιλότητας.”

—–
Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο “Ερημοποίηση… η ασυνόδευτη” της κας Ελένης Καπετανάκη-Μπριασούλη (Καθηγήτρια Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

———————————————————-

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece έχουν αναπτύσσει δράσεις για την προστασία του εδάφους και συμμετέχουν στην εκστρατεία που έχει δρομολογηθεί για να προστατευτεί και νομικά το έδαφος.
Η εκστρατεία people4all θα ξεκινήσει επίσημα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Φθινόπωρο του 2016. Οι ΦτΦ/NFGR είναι οι εθνικοί συντονιστές της εκστρατείας. Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει από την Ελλάδα έντεκα φορείς που θα στηρίξουν την εκστρατεία.
Περισσότερα ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ.