Ελευσίνα τα μεγάλα μυστήρια και η Ιερά Οδός στο Μουσείο της Ακρόπολης | 26.02 – 31.05.2018

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στο Μουσείο Ακρόπολης. Η νέα περιοδική έκθεση του Μουσείου, που λειτουργεί για το κοινό από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 παρουσιάστηκε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου σε συνέντευξη Τύπου, ονομάζεται «Ελευσίνα. Τα Μεγάλα Μυστήρια».
ΦΕΥΓΟΥΣΑ ΚΟΡΗ
[Περσεφόνη “Η φεύγουσα Κόρη” από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελευσίνας]
«Αποφασίσαμε να δώσουμε τον τίτλο Μεγάλα Μυστήρια, γιατί τα Ελευσίνια ήταν τα κατ’ εξοχήν Μυστήρια του αρχαίου κόσμου. Η Ελευσίνα ήταν ένα από τα σημαντικότερα πανελλήνια ιερά και το μοναδικό ιερό με πανελλήνια αίγλη που είχε η Αττική, το οποίο απέκτησε οικουμενική αίγλη στη ρωμαϊκή εποχή.
Από όλο τον τότε αρχαίο κόσμο έρχονταν να μυηθούν στα Μυστήρια, τα οποία ήταν ανοιχτά στους πάντες, ανεξάρτητα από οικονομική κατάσταση, κοινωνική θέση, ακόμα και από εθνικότητα, γιατί ένας από τους όρους ήταν όσοι μυούνταν να μιλάνε ελληνικά, όχι να είναι απαραίτητα Έλληνες».
Με αυτά τα λόγια, η αρχαιολόγος Καλλιόπη Παπαγγελή, ψυχή του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου της Ελευσίνας, «μύησε» τους δημοσιογράφους στην έκθεση, η οποία παρουσιάζει 64 αρχαία αντικείμενα κυρίως από την Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελευσίνας και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Διαβάστε το ρεπορτάζ από τη συνέντευξη τύπου ΕΔΩ ΕΔΩ.
ΣΥΣΤΑΣΗ: Η επίσκεψη της έκθεσης να ξεκινήσει από την παρακολούθηση του Video – πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά….
———–
Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ προγραμματίζουν επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης [ΕΔΩ] και ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα Μεγάλα Μυστήρια».
—-
Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των ΦτΦ την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων 18 Μαΐου 2018 [ΕΔΩ]