Πανσέληνος: Τρία φεγγάρια τον Αύγουστο Δυτικά της Αθήνας | Δωρεάν Εκδηλώσεις: Μονή Δαφνίου (ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ), Ελευσίνα, Μέγαρα | ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

 

 

[Φωτογραφία από την επίσκεψη, ξενάγηση που είχε διοργανώσει το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ με θέμα “Υποδεχόμαστε το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τη Μονή Δαφνίου”που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018. [Περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε στα λευκώματα εδώ και εδώ ]

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάρτηση έχει γίνει σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού. Στις 11.08.2018 διαπιστώσαμε ότι στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΤ δεν αναφέρετε η Μονή Δαφνίου – ΣΗΜΕΡΑ επιβεβαιώθηκε ότι η εκδήλωση ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ. Σας συνιστούμε να επιβεβαιώσετε την επισκεψιμότητα των χώρων.

Αρχαιολογικός χώρος Ιεράς Μονής Δαφνίου , Νότια εσωτερική αυλή [η εκδήλωση ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ]
Μουσική εκδήλωση- παράσταση. Ο χώρος της Νότιας εσωτερικής αυλής θα είναι ανοικτός για την εκδήλωση από 20:00 έως 24:00. Ανοικτό για το κοινό κατά τις ίδιες ώρες θα είναι και το Καθολικό της Μονής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μουσική εκδήλωση στη Μονή Δαφνίου είχε να πραγματοποιηθεί από το 1998. Ένας από τους σημαντικούς λόγους ήταν ο σεισμός του 1998 που προξένησε σοβαρές βλάβες στη Μονή Δαφνίου. Ενημερώνουμε τους αναγνώστες ότι στην αυλή της Μονής Δαφνίου την περίοδο 1995 – 1998 πραγματοποιήθηκαν συναυλίες από το Δήμο Χαϊδαρίου σε συνεργασία με το Γ’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ  (Διευθυντής: Γιώργος Τσαγκάρης). Είναι ίσως συγκυρία το γεγονός ότι η συναυλία του 2018 συμπίπτει με τα δέκα χρόνια από το θάνατο του Γιώργο Τσαγκάρη (1949-2008);

[Φωτ. Επίσκεψη – Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας “υπό βροχή”, 7 Μαρτίου 2010. Την εκδήλωση είχε διοργανώσει ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου μέλη του οποίου συμμετέχουν στους ΦΙΛΟΥΣ της ΦΥΣΗΣ.]

Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας Μεγάλα Προπύλαια– Ρωμαϊκή Αγορά
Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Φεστιβάλ “Αισχύλεια” του Δήμου Ελευσίνας. Ο χώρος των Μεγάλων Προπυλαίων – Ρωμαϊκής Αγοράς θα είναι ανοικτός για την εκδήλωση από 20:00 έως 24:00. Ο υπόλοιπος αρχαιολογικός χώρος δεν θα είναι προσβάσιμος στο κοινό.

Για τη συναυλία στην Ελευσίνα με θέμα “Τραγουδάμε τους Ποιητές μας”  διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

[Φωτ. από την Εφημερίδα Συντακτών]

Αρχαιολογικός χώρος Κρήνης Θεαγένους στα Μέγαρα
Μουσική εκδήλωση του Δήμου Μεγαρέων (στη δημοτική πλατεία εκτός του Μουσείου).Το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20.00 έως 23.00.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο των Μεγάρων θα ανοίξει τις πόρτες του για επισκέπτες, και τη βραδιά θα επενδύσει με μουσική το σχήμα “Mottet”, στο αίθριο του μουσείου.
Η Κρήνη του Θεαγένους, ο αρχαιολογικός θησαυρός των Μεγάρων, θα είναι επίσης ανοιχτή το βράδυ της 7ης Αυγούστου, για περιήγηση και συναυλία με το σχήμα “Viaggio” με τον Σπύρο Παπανικόλα και άλλους καλλιτέχνες.

Περισσότερα για τα Μέγαρα ΕΔΩ.


Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΤ  ΕΔΩ