Αριστοφανικός «Πλούτος» σε Πετρούπολη, Ηρώδειο και Παπάγου

Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο έρχεται στην Αττική

Το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει την αριστοφανική κωμωδία«Πλούτος» για τρεις μοναδικές παραστάσεις στην Αθήνα. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Εθνικό Θέατρο της Σερβίας, όπου τη διασκευή-σκηνοθεσία υπογράφει ο Nikita Milivojevic.

Η υπόθεση
Ο Χρεμύλος μετά την επίσκεψή του στο μαντείο των Δελφών επιστρέφει φέρνοντάς μαζί του έναν τυφλό γέρο άντρα, ύστερα από παραίνεση του Απόλλωνα. Με τη βοήθεια του δούλου του, Καρίωνα, ανακαλύπτει πως ο άντρας που έχει πάρει στο κατόπι δεν είναι άλλος από τον Πλούτο. Ο Χρεμύλος και όλοι οι τίμιοι συμπολίτες του θα ευημερήσουν, αν ο Πλούτος ξαναδεί το «φως το αληθινό». Η θεραπεία του Ασκληπιού στέφεται με επιτυχία κι η δικαιοσύνη αποκαθίσταται. Η Πενία (Φτώχεια) που τόσο καιρό διαφέντευε την πόλη, προσπαθεί τώρα να υπερασπιστεί τις χάρες της φτωχής πλην τίμιας ζωής. αλλά οι Αθηναίοι δεν πείθονται και σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τον Πλούτο στην παλιά του θέση, στο πίσω μέρος του ναού της Αθηνάς (εκεί όπου φυλάσσονταν τα χρήματα του Δημοσίου).

Η ταυτότητα της παράστασης:
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγεβιτς
Προσαρμογή κειμένου – Πρωτότυποι στίχοι τραγουδιών: Γιάννης Αστερής
Μεταφράσεις – Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Ισμήνη Ραντούλοβιτς
Σκηνικά: Kenny MacLellan
Κοστούμια: Marina Medenica
Συνθέτης: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτιστής: Αλέκος Αναστασίου
Χορογράφος: Amalia Bennett
​Βοηθός Σκηνοθέτη: Άντα Πουράνη

Παίζουν: Γιώργος Γάλλος (Χρεμύλος), Στέλιος Ιακωβίδης (Καρίων), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Πλούτος), Μάνος Βακούσης (Βλεψίδημος), Γαλήνη Χατζηπασχάλη (Φτώχεια / Βοηθός Ασκληπιού), Γιάννης Κότσιφας (Ασκληπιός/ Χορός), Κώστας Κορωναίος (Γυναίκα Χρεμύλου/Δίκαιος/ Χορός), Μιχάλης Τιτόπουλος (Μεσάζοντας/Ερμής/ Χορός), Μαρία Διακοπαναγιώτου (Γυναίκα/ Χορός)

Κορυφαίος Χορού: Nenad Maričić

Μουσικοί παράστασης: Δημήτρης Κατσίβελος (τρομπέτα), Κώστας Σαπούνης (τρομπέτα β),  Σπύρος Νίκας (σαξόφωνο), Λεωνίδας Παλαμιώτης (τρομπόνι), Ρενάτο Κούσι (τρομπόνι β),  Στρατής Σκουρκέας (κρουστά), Μενέλαος Μωραΐτης (τούμπα),  Γιώργος Δούσος  (κλαρίνο​)​

Χορηγοί παράστασης:  Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια  & Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Φωτογράφος παράστασης: Πάτροκλος Σκαφίδας

Πλούτος, 30 Αυγούστου στο Θέατρο Πέτρας, 10  Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 14 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Παπάγου. Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr και στα Public

 

ΠΗΓΗ:Newsroom