12-13 Οκτωβρίου: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις Αχαρνές (Μενίδι) και στα Μέγαρα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με τίτλο «ΠΟΛ(ε)ΙΣ» διοργανώνοντας τις εξής δράσεις:

Α)  Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών

  • Σάββατο 13/10/2018:

Σε συνεργασία με το Επισκήνιον-Κίνηση πολιτών για τη ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Αχαρνών θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών παρουσίαση επιλεγμένων εκθεμάτων και ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους των Αχαρνών (Αδριάνειο Υδραγωγείο, αρχαία οδός) με θεματικό άξονα τη διαχρονική σχέση των Αχαρνών με την Αθήνα από αρχαιολόγους της ΕΦΑΔΑ.

Σημείο συνάντησης Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών: Φιλαδελφείας 76. Η μετάβαση στους αρχαιολογικούς χώρους θα γίνει με πούλμαν (δωρεάν). Τηλέφωνο για κράτηση θέσεων: 210 2466122.

Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Δώρα Γεωργουσοπούλου, Σταματία Κατσανδρή.

Β) Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων:

  • Παρασκευή 12/10/2018: Tο Θεατρικό Εργαστήρι της Σοφίας Κάρκα – Πολυχρονάκη θα παρουσιάσει αφήγηση παραμυθιού με θέμα την ίδρυση της αρχαίας πόλης των Μεγάρων, που στηρίζεται στο μύθο του Μέγαρου. Συνοδεύουν οι κ.κ. Μαυροειδή. Θα προηγηθεί ξενάγηση.
  • Σάββατο 13/10/2018:

Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση φωτογραφίας «Πόλ(ε)ις- Μεταμορφώσ(ε)ις»,      στις αίθουσες του Μουσείου και στην Κρήνη του Θεαγένους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2296022426, Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι: Χριστίνα Καζαζάκη

Είσοδος ελεύθερη,   Ώρα προσέλευσης: 10.00π.μ.

 

Η Κρήνη του Θεαγένους στα Μέγαρα – κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο…. Τα άνω Μέγαρα στους δύο λόφους είναι μια άλλη εικόνα… μικρά δρομάκια, εκκλησάκια, θέα….. μια εικόνα Χώρας σε νησιά…. εξαιρετική βόλτα και ξενάγηση σήμερα 13.10.2018 από την αρχαιολόγο κα Χριστίνα Καζαζάκη