5 ξεναγήσεις για το 2019 | Η 1η ξενάγηση: Κυριακή 13 Ιανουαρίου – Χαϊδάρι «Το Παλατάκι του Τσίλερ και των μεγάλων ζωγράφων– Κτήριο Γύζη» (με αφορμή τη λήξη του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 2018)

(Το σκίτσο είναι από την εφημερίδα “ΕΙΔΗΣΕΙΣ από το ΧΑΪΔΑΡΙ” της Μαρίας και του Παναγιώτη Διακάτου)

Οι ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται από το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ στο πλαίσιο του προγράμματος “Πάμε Δυτικά – Ανακαλύπτουμε τη Δυτική Αθήνα” με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα συνεχιστούν και το 2019. Το 2018 πραγματοποιήθηκαν τρεις ξεναγήσεις με θέμα την αρχαία Ιερά Οδό και τα Ελευσίνια Μυστήρια. Για το 2019 η θεματική αλλάζει.

«Πάμε Δυτικά – Ανακαλύπτουμε τη Δυτική Αθήνα» πέντε ξεναγήσεις για το έτος 2019:
1. Κυριακή 13 Ιανουαρίου – Χαϊδάρι «Το Παλατάκι του Τσίλερ και των μεγάλων ζωγράφων– Κτήριο Γύζη» (με αφορμή τη λήξη του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 2018) | Ξενάγηση: Γιάννης Ιγγλέσης (Αρχιτέκτων, Ερευνητής – Συλλέκτης τοπικής ιστορίας) | Οι θέσεις είναι περιορισμένες – αιτήσεις για συμμετοχή στην ξενάγηση από 28.12.2018 [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

2. Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων – Ίλιον «Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (ενδεχομένως σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου)
3. Πέμπτη 3 Μαΐου «Στρατόπεδο Χαϊδαρίου – ΜΠΛΟΚ15 – Πρωτομαγιά 1944» (εκτέλεση των 200 κρατουμένων από το Χαϊδάρι στην Καισαριανή)
4. Κυριακή 20 Οκτωβρίου – Αγία Βαρβάρα «Η Αγία Βαρβάρα του Φώτη Κόντογλου»
5. Κυριακή 24 Νοεμβρίου – Χαϊδάρι «Η Μονή Δαφνίου των περιηγητών, των λογοτεχνών και των μεγάλων ζωγράφων».

Σημειώσεις:
Υπάρχει το ενδεχόμενο αλλαγών των ημερομηνιών, ιδιαίτερα για τις ξεναγήσεις με α/α 4 και 5 γιατί είναι μακρινές και γιατί μπορεί να έχουμε βουλευτικές εκλογές εκείνη την περίοδο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για την 1η ξενάγηση την Κυριακή 13 Ιανουαρίου – Χαϊδάρι «Το Παλατάκι του Τσίλερ και των μεγάλων ζωγράφων– Κτήριο Γύζη» (με αφορμή τη λήξη του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 2018) θα ξεκινήσουν από την Πρωτοχρονιά και μετά. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι προβλεπόμενες θέσεις έκλεισαν στις 7 Ιανουαρίου 2019. Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα.