Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη, ξενάγηση στον “Πύργο Παλατάκι του Τσίλερ και των μεγάλων ζωγράφων” | Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

[Φωτ. από την αίθουσα εκδηλώσεων στο Παλατάκι]

[Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ.Μιχάλης Σελέκος, ο κ.Κώστας Φωτεινάκης – πρόεδρος των ΦτΦ και ο κ.Γιάννης Ιγγλέσης (Αρχιτέκτων, Ερευνητής – Συλλέκτης τοπικής ιστορίας) που έκανε την ξενάγηση]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη και δωρεάν ξενάγηση στον “Πύργο Παλατάκι του Τσίλερ και των μεγάλων ζωγράφων” την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019.

Συμμετείχαν ογδόντα άτομα, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ.Μιχάλης Σελέκος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής κα Χριστίνα Μερκούρη και αρχαιολόγοι της ίδιας υπηρεσίας, η κα Ζέτα Αντωνοπούλου από το τμήμα ιστορίας του Δήμου Αθηναίων κ.ά.

Η ξενάγηση είχε διάρκεια δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε από τον κ. Γιάννη Ιγγλέση, αρχιτέκτονα, συλλέκτη, ερευνητή και μελετητή της τοπικής ιστορίας, πρώην αντιδήμαρχο Χαϊδαρίου.

[Μουσικό καλωσόρισμα από την κα Νίκη Κακιοπούλου στο πιάνο και το Νίκο Καρούνη – Γκαρό στο τραγούδι ΕΔΩ]

Στο τέλος της ξενάγησης οι επισκέπτες έλαβαν αναμνηστική κάρτα για την εκδήλωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ στο πλαίσιο του προγράμματος “Πάμε Δυτικά – Ανακαλύπτουμε τη Δυτική Αθήνα” με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Θα ακολουθήσουν και άλλες ξεναγήσεις στο πλαίσιο του ιδίου προγράμματος – περισσότερα ΕΔΩ,

Φωτογραφίες: Τώνια Φώτη (Γραμματέας των ΦτΦ). Περισσότερες πληροφορίες στο Λεύκωμα που θα συμπληρώνεται με φωτογραφίες  ΕΔΩ.

[Φωτ. στη σκάλα του Πύργου Παλατάκι που είχε ζωγραφίσει ο Κωνσαντίνος Παρθένης]

[Ο Πύργος Παλατάκι του Ερνέστου Τσίλερ και των Μεγάλων Ζωγράφων]

[Δημήτρης Αλεξάκης, Φωτ. ομάδας επισκεπτών στο Κτήριο Νικολάου Γύζη]