Η ιστορία για το λογότυπο “Πάμε Δυτικά – Ανακαλύπτουμε τη Δυτική Αθήνα” | Τι συμβολίζει – Ποιος το δημιούργησε…

Το λογότυπο του έργου “Πάμε Δυτικά – Ανακαλύπτουμε τη Δυτική Αθήνα” δημιουργήθηκε από τον Αριστείδη Παπαδάκη στα Ελληνικά και στα Αγγλικά για το ομώνυμο έργο που υλοποίησε το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ με την υποστηρικτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Μάρτιος 2008- Μάρτιος 2020).

Σε λίγες ημέρες θεωρητικά το έργο ολοκληρώνεται, ωστόσο στην πράξη θα συνεχιστεί από τους ΦτΦ.

Επειδή το λογότυπο του “Πάμε Δυτικά – Ανακαλύπτουμε τη Δυτική Αθήνα” έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην προβολή και στην αναγνωρισιμότητα των δράσεων θέλουμε να παρουσιάσουμε και να ευχαριστήσουμε το δημιουργό – γραφίστα Αριστείδη Παπαδάκη/ METROGRAPHICS.

Στο λογότυπο παρουσιάζεται γραφιστικά το Ποικίλο Όρος από την πλευρά του Δήμου Χαϊδαρίου, όμως η προσοχή εστιάζεται στην “καρδιά”, το νταμάρι που που βρίσκεται στο Άνω Δάσος, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται την περίοδο της αστικοποίησης της Αθήνας, από τον Αλέξανδρο Δεληγιάννη.

Στις φωτογραφίες παρακάτω βλέπουμε το καθαρά γραφιστικό σχήμα του Ποικίλου Όρους και την καρδιά. Την αυθεντική φωτογραφία επεξεργάστηκε ο Αριστείδης Παπαδάκης για να δημιουργήσει το λογότυπο.

Έχουμε στην “καρδιά” μας τη Δυτική Αθήνα και τη Δυτική Αττική και συνεχίζουμε την “πεζοπορία” για την προστασία και την ανάδειξη των φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς…