ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ 2020 το 40ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 | Άυλη ξενάνηγηση των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ στο Φαράγγι του Βουραϊκού με ένα video του BBC κ.ά.

[Ειδικό τεύχος για τα 100 χρόνια Βουραϊκός. Στο εξώφυλο έχουν προστεθεί +20 για το e- magazine που δημιούργησαν οι ΦτΦ]
Ο Σύλλογος Ορειβασίας – Χιονοδρομίας – Αναρρίχησης – Προστασίας περιβάλλοντος Καλαβρύτων από το 1980, και κάθε χρόνο, τη 2η Κυριακή του Μαΐου οργανώνει το Πανελλήνιο Πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού.
Φέτος το Πέρασμα του Βουραϊκού, που θα είναι το 40ο, είχε προγραμματιστεί για 9 και 10 Μαΐου 2020, ωστόσο με την πανδημία του COVID-19 αναβλήθηκεγια αρχικά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 αλλά στη συνέχεια ακυρώθηκε για άλλους λόγους (όχι για την πανδημία).
ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ ΤΟ 2020.
Την πρώτη ημέρα, Σάββατο, πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις και μια θεματική παρουσίαση. Για φέτος, το 2020, δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Σαββάτου λόγω της πανδημίας.
Τη δεύτερη ημέρα, Κυριακή, γίνεται η  κατάβαση στο φαράγγι από τις γραμμές του Οδοντωτού ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα, ή ενδιάμεσα, και με τελικό προορισμό το Διακοπτό συνολικής απόστασης 22 χλμ.
Με αφορμή το 40ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού που τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί το 2020 σας προτείνουμε να δείτε τις παλαιότερες αναρτήσεις, από το 2012 – 2019, στο blog των ΦτΦ [ΕΔΩ].

Συνεχή ενημέρωση για το 40ο Πέρασμα του Βουραϊκού μπορείτε να έχετε από τη σελίδα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ    ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ – ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ   ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (ΜΝ24) ΕΔΩ.

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ  συνεργάζεται με το Σύλλογο Καλαβρύτων που διοργανώνει τη δράση, υποστηρίζει και προβάλλει το Πέρασμα του Βουραϊκού κάθε χρόνο.
Σας προτείνουμε:
  • Το ειδικό τεύχος του περιοδικού των ΦΙΛΩΝ του ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ για τα 100 χρόνια του Οδοντωτού και τον Βουραϊκού. Το e-magazine δημιουργήθηκε από τους ΦΙΛΟΥΣ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece, είκοσι χρόνια αργότερα (2016). 100+20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ. Κλικάρετε ΕΔΩ για να απολαύσετε το e-magazine. | Οι περιγραφές είναι εξαιρετικές και αν ακολουθήσετε τις οδηγίες, αλλά με δική σας ευθύνη, μπορείτε να απολαύσετε την πανέμορφη διαδρομή και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας.
  • Ένα εξαιρετικό VIDEO του BBC για το Βουραϊκό και τον Οδοντωτό!!! Είναι γυρισμένο το 2009 [δυστυχώς έχει αποσυρθεί από το BBC]
  • Να δείτε τη διαδρομή με τον Οδοντωτό ΕΔΩ  (με το τραίνο) ΕΔΩ (με πεζοπορία του 2015από Μέγα Σπήλαιο – Ζαχλωρού – Διακοφτό)