Κώστας Φωτεινάκης: Το “τέρας” της φονικής υπαίθριας διαφήμισης επιστρέφει και απειλεί την Οδική Ασφάλεια, την αισθητική και τη λειτουργία των πόλεων

Κώστας Φωτεινάκης: Το “τέρας” της φονικής υπαίθριας διαφήμισης επιστρέφει και απειλεί την Οδική Ασφάλεια, την αισθητική και τη λειτουργία των πόλεων

“Η   Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) με τίτλο «Ρύθμιση όρων και προϋποθέσεων για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης» (αρ. 46526/21.07.2020 – ΦΕΚ Β’, 3049, 22.07.2020) βγάζει το  “τέρας” της φονικής υπαίθριας διαφήμισης από το κλουβί του και απειλεί εκ νέου την Οδική Ασφάλεια, την αισθητική και τη λειτουργία των πόλεων.

Όσοι έχουμε αγωνιστεί από το 2000 να μπει μια τάξη στην υπαίθρια διαφήμιση βλέπουμε με αγανάκτηση τους αρμόδιους Υπουργούς “Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ” να μας μεταφέρουν είκοσι χρόνια πίσω.

Καλώ τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς που έχουν υπογράψει την ΚΥΑ

α) κ.Κωνσταντίνο Χατζηδάκη (ΥΠΕΝ)

β) κ. Νικόλαο Παπαθανάση (Ανάπτυξης και Επενδύσεων)

γ)  κα Στυλιανή Μενδώνη (ΥΠΠΟΑ)

δ) κ.Θεόδωρο Λιβάνιο (Εσωτερικών)

ε) Ιωάννη Κεφαλλογιάννη (Υποδομών & Μεταφορών)

να ξανασκεφτούν τις συνέπειες της ΚΥΑ στη δημόσια υγεία, στην οδική ασφάλεια, στην αισθητική και στη λειτουργία των πόλεων και να την ακυρώσουν.

Για να τους διευκολύνω στην απόφασή τους συνιστώ να δουν την ταινία “ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ” του κ.Μανώλη Ανδριωτάκη, 2010.

24 Ιουλίου 2020

Κώστας Φωτεινάκης – Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τεκμηριωμένη κριτική στην ΚΥΑ από τον Πανελλήνιο Σύλλογο SOS Τροχαία Εγκλήματα [ΕΔΩ]

[Αίτηση εγγραφής – Εάν θέλετε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό Δελτίο των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗ Σ ΕΔΩ]