Τρεις ψηφιακοί ταξιδιωτικοί οδηγοί που αξίζουν την προσοχή μας και όχι μόνο για το καλοκαίρι | Θεσσαλονίκη – Αττική – Μέγαρα

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece εστιάζει την πολιτική του, εκτός από το φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον, στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και στο Βιώσιμο Τουρισμό.  [η αφίσα είναι από την ημερίδα των ΦτΦ “Τουρισμός που δεν πληγώνει”

Όπως σημειώναμε στις αρχές της πανδημίας COVID 19, 24 Μαρτίου 2020,  “Oι επιλογές των ανθρώπων και οι καταναλωτικές συμπεριφορές θα αλλάξουν. Ο μαζικός τουρισμός, αλλά και οτιδήποτε είναι μαζικό, θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα. Επιστρέφουμε με ταχύτητα, σαράντα χρόνια πίσω, στο “μικρό είναι όμορφο” του Σουμάχερ. Ο βιώσιμος και ο εναλλακτικός τουρισμός, οι μικρές μονάδες που θα δέχονται μικρές παρέες και οικογένειες, οι απομακρυσμένες περιοχές, θα συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των τουριστών. Ωστόσο δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος και να καταστρέψουμε τις τοπικές κοινωνίες και τα οικοσυστήματα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, προετοιμασία και συνεργασία πολλών φορέων, ειδικοτήτων και ιδιαίτερα των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων. Χρειάζεται μια νέα στρατηγική για τον τουρισμό μ.Κ.”

Παρουσιάζουμε τρεις προτάσεις, ψηφιακούς οδηγούς, που αποτελούν υπόδειγμα για μικρές παρέες που θέλουν να ανακαλύψουν μια περιοχή ή μια πόλη.

  • Ιδιαίτερα ο επτάγλωσσος Οδηγός της Θεσσαλονίκης THESSALONIKI TRAVEL αξίζει να μελετηθεί ως πρότυπο ομαδοποίησης πληροφοριών, αισθητικής και ευχρηστίας. Αξίζει να επιλέξετε στο μενού ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ – ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. https://thessaloniki.travel/el/
  • Ο Οδηγός της Περιφέρειας Αττικής WELCOME TO ATTICA έχει και αυτός το ενδιαφέρον του, ιδιαίτερα η παρουσίαση των νησιών του Σαρωνικού. Η προσπάθεια ανάδειξης των νησιών του Σαρωνικού επιβραβεύτηκε  το 2018 με το βραβείο WORLD TRAVEL AWARDS . https://athensattica.com/
  • Ο Οδηγός VISIT MEGARA για τα δεδομένα μιας επαρχιακής πόλης, με μακρόχρονη όμως ιστορία και πρωτογενή τομέα, με βουνά, παραλίες, βυζαντινά εκκλησάκια  αλλά και με ένα σημαντικό αρχαιολογικό μουσείο αποτελεί πρότυπο επαρχιακής τουριστικής ιστοσελίδας. Το μειονέκτημα του Οδηγού  είναι ότι οι πληροφορίες διαβάζονται μόνο στην Ελληνική γλώσσα https://visitmegara.com/.

Καλή περιήγηση αμέσως παρακάτω.

Ανακαλύψτε μόνοι σας και άλλες περιοχές της χώρας μας, πόλεις, χωριά, βουνά, ποτάμια, λίμνες, ακτές, ιστορικά ίχνη κ.ά. η χαρά σας θα είναι  ακόμα μεγαλύτερη.

Επισκεφτείτε την πόλη της Θεσσαλονίκης αμέσως ΕΔΩ.

Αξίζει να επιλέξετε στο μενού ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ – ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Επισκεφτείτε την Περιφέρεια Αττικής  αμέσως ΕΔΩ.

Η προσπάθεια ανάδειξης των νησιών του Σαρωνικού επιβραβεύτηκε  το 2018 με το βραβείο WORLD TRAVEL AWARDS.

Επισκεφτείτε την ιστορική πόλη των Μεγάρων  αμέσως ΕΔΩ.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο και ο προαύλιος χώρος, η Κρήνη του Θεαγένους, το Καστάνειο Λαογραφικό Μουσείο Μεγάρων και οι δύο λόφοι με τα εκκλησάκια που θυμίζουν χώρα Κυκλαδίτικων νησιών αξίζουν την προσοχή σας.