26 & 27 Σεπτεμβρίου: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020 | Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους κ.ά. | Οι ΦτΦ ως Πολιτιστικό Σωματείο

Το σωματείο Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece ως Πολιτιστικό Σωματείο περιγράφεται στο καταστατικό του. Παράλληλα:

  • Είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΑΜ Φορέα: 3358) και στο τμήμα Πολιτιστικών Σωματείων (Αριθμός Φακέλου: 20014) της Περιφέρειας Αττικής.
  • Έχει υπογράψει και έχει προβάλει τη Συμμαχία για ένα Ευρωπαϊκό Μανιφέστο: “Η Πολιτιστική Κληρονομιά ισχυρός καταλύτης για το μέλλον της Ευρώπης”, 2020.
  • Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δράσεις και παρεμβάσεις, επισκέψεις και ξεναγήσεις σε πολιτιστικούς και ιστορικούς χώρους  και έχει δημοσιεύσει πολλά θέματα  στον ιστότοπό με θέμα τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
  • To Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ, προβάλλει ιδιαίτερα, λόγω έδρας, την ιστορία, τον πολιτισμό, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Δυτικής Αθήνας – Αττικής, στον ιστολόγιο “Πάμε Δυτικά –  Ανακαλύπτουμε τη Δυτική Αθήνα”

26 & 27 Σεπτεμβρίου: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020. Θέμα: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση»

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού  συμμετέχει στις ΕΗΠΚ με πλούσιες δράσεις σε όλη την Ελλάδα .

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 26 και 27 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι περισσότερες ψηφιακές, είναι εντυπωσιακό, ωστόσο δυστυχώς δεν έχει προβληθεί όπως θα έπρεπε από τα ΜΜΕ της χώρας μας. Είναι λυπηρό να προβάλλονται κυρίως τα αρνητικά και δηλητηριώδη θέματα και να αποσιωπούνται πολιτιστικές κ.ά. επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που έχουν σχέση με την Φυσική και την Πολιτιστική μας κληρονομιά.

Οι ΦτΦ συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής κληρονομιάς, προβάλλοντας τις δράσεις σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο. Παράλληλα θα επισκεφτούν με ειδικό κοινό α) Τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας (26.09.2020) β) Τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού (27.09.2020).