ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής απέκτησε διαδικτυακή παρουσία | Εύχρηστο – Ευχάριστο – Εκπαιδευτικό site

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την διαδικτυακή παρουσία της  Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής. Αναμένουμε με λαχτάρα να περάσει η πανδημία COVIC – 19 και να επισκεφτούμε τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής. Μέχρι τότε ας περιηγηθούμε μέσω διαδικτύου  [ΕΔΩ]

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΦΑΔΑ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι απέκτησε διαδικτυακή παρουσία. Στην ιστοσελίδα efada.gr, θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίεςγια την Εφορείακαι τα έργα που υλοποιεί, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία, τα μουσεία καιτις συλλογές που βρίσκονται στη χωρική αρμοδιότητα της, τις δραστηριότητες (εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδόσεις, ψηφιακά μέσα), τα νέα και τις προκηρύξεις που εκδίδει. Τα δεδομένα θα εμπλουτίζονται και θα επικαιροποιούνται διαρκώς.

Η ιστοσελίδα διαθέτει μηχανή αναζήτησης, θησαυρό όρων, xάρτη (sitemap) με τον ακριβή εντοπισμό των χώρων και μνημείων, ημερολόγιο εκδηλώσεων και νέων, σύνδεση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, tweet, linkedin, pinterest), δυνατότητα υποβολής αιτήματος παράστασης σε αρχαιολογικά Συμβούλια και χορήγησης αντιγράφων πρακτικώνκαι γνωμοδοτήσεων των συνεδριάσεων των Συμβουλίων, καθώς καιδυνατότητα αποθήκευσης αρχείων πληροφοριακού και εποπτικού υλικού (ηλεκτρονικές αιτήσεις για τον πολίτη, κηρύξεις αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, φωτογραφίες, βίντεο).Έχει ληφθεί μέριμνα για την ορθήλειτουργία της ιστοσελίδας σε κινητά τηλέφωνα, tablets και η/υ.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επικοινωνίας με την Εφορεία μέσω της σελίδας της στο Facebook  facebook.com/efada.gr  (Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής-Ephorate of Antiquities of West Attica).

Τέλος, μπορείτενα επισκεφτείτε το κανάλι τηςΕφορείας στο YouTube youtube.com/channel/UCu86rC8lKK-29lsppFRLovw/videos (Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής-EphorateofAntiquitiesofWestAttica), όπου έχουν αναρτηθεί βίντεο για τη δράση της Υπηρεσίας (playlists: Περιήγηση στους χώρους και τα μνημεία, Εκπαιδευτικές δράσεις, Δημοσιότητα, Εκδηλώσεις, Συνεργασίες).