6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (17 -23 Μαίου 2021) | Δρόμοι Ζωής για τους Ανθρώπους και για τον Πλανήτη | Υπογράφουμε – Παίρνουμε μέρος

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece έχει υιοθετήσει το αίτημα για τα 30 χλμ ταχύτητας εντός των πόλεων από το 2013 [ΕΔΩ], στηρίζει και συμμετέχει στις πρωτοβουλίες για την Οδική ασφάλεια, στην αποθεοποίηση του ΙΧ και στην ενθάρρυνση της χρησιμοποίησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με την ελεύθερη μετακίνηση στις πόλεις.

Έτσι και φέτος οι ΦτΦ  στηρίζουν α) την Πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους συνεργάτες του να προσυπογράψουν την Ανοικτή Επιστολή με τίτλο “ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ” β) τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει το Σωματείο SOSTE στη χώρα μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι NATUREFRIENDS συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή εκστρατεία “30 χλμ / ώρα – κάνοντας τους δρόμους βιώσιμους!”, 2012. [ΕΔΩ] – Η αφίσα με τα λογότυπα στο τέλος της αναρτησης.


Ανοικτή επιστολή προς του ηγέτες των χωρών του κόσμου. Μια πρωτοβουλία του ΟΗΕ και του Π.Ο.Υ. στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (17 -23 Μαίου 2021). 

Κάθε 24 δευτερόλεπτα –περίπου στο χρόνο που χρειάζεται για να διαβάσετε αυτή την Ανοικτή Επιστολή – ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώνεται σε μια τροχαία σύγκρουση.

Εάν ζητάτε Δρόμους Ζωής και υποστηρίζετε  τη θέσπιση του ορίου των 30 km, # Love30, όπως εμείς, δηλώστε συμμετοχή στην εκστρατεία για να ζητήσουμε όρια ταχύτητας 30 km/h (20 mph) παγκοσμίως, στους δρόμους όπου οι άνθρωποι περπατούν, ζουν και παίζουν.

Το 2022, οι ηγέτες όλου του πλανήτη θα συναντηθούν σε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου για την οδική ασφάλεια. Μαζί θα φέρουμε ένα ενωμένο μήνυμα για να απαιτήσουμε Δρόμους Ζωής.

Δρόμοι για την υγείαΔρόμοι για το κλίμαΑνθρώπινοι δρόμοιΌλοι μαζί να δράσουμε για Δρόμους Ζωής #StreetsForLife.

Υπογράψτε την Ανοικτή Επιστολή: ΕΔΩ

Ενημερωθείτε για την 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας: ΕΔΩ

Περισσότερα στο blog του Πανελλαδικού Σωματείου “SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ”/ SOSTE [ΕΔΩ]. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ΦτΦ συνεργάζονται και στηρίζουν το Σωματείο SOSTE.


Οι NATUREFRIENDS συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή εκστρατεία “30 χλμ / ώρα – κάνοντας τους δρόμους βιώσιμους!”, 2012. [ΕΔΩ]