Γιορτάζουμε ΣΗΜΕΡΑ, 22 Μαΐου, την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας με το σύνθημα “Είμαστε μέρος της λύσης – για τη Φύση”σε 400 γλώσσες του κόσμου | “Βιοπικοιλότητα και Κλιματική Αλλαγή στην ίδια ατζέντα” | Ποικίλον Όρος το μοναδικό βουνό που γιορτάζει

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ συμμετέχει και στο φετινό γιορτασμό, 22 Μαΐου, της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας με το σύνθημα “Εϊμαστε μέρος της λύσης για τη Φύση”. Στο site των ΦτΦ έχουμε κάνει δεκάδες αναρτήσεις με θέμα τη ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ [ΕΔΩ]. Η πιο πρόσφατη με θέμα” 20 Μαΐου, Παγκόσμια μέρα της Μέλισσας | 22 Μαΐου, Παγκόσμια ημέρα της Βιοποικιλότητας. Δυο Παγκόσμιες ημέρες, που θα μπορούσαν να είναι μία…” ΕΔΩ.

Το έδαφος είναι σοβαρό στοιχείο της βιοποικιλότητας, την ανάγκη προστασίας του οποίου υπογραμμίζουμε με κάθε ευκαιρία. Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε το,….

Δίγλωσσο Ευρωπαϊκό σεμινάριο με θέμα «Υγιές έδαφος για ποιοτική ζωή» | Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 | 19:00 – 21:00 Ελληνική ώρα.

Δηλώσεις συμμετοχής:  μέσω ZOOM WEBINAR https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_ZvtLf4BdQa-T2pGzq6YvSg

Περισσσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο ΕΔΩ.

Ποικίλον Όρος (Αιγάλεω) το μοναδικό βουνό στον κόσμο που γιορτάζει σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Βιο_Ποικιλότητας. [Η φωτογραφία είναι με νόημα]


Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece από το 2019 εγκαίρως είχε “κτυπήσει το καμπανάκι” για τους Παγκόσμιους Στόχους, ιδιαίτερα γαι εκείνους της δεκαετίας για τη ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ (2010 – 2020).  Διαβάστε την “Παρέμβαση για τους 25 υποστόχους με ορίζοντα υλοποίησης το έτος 2020” [ΕΔΩ]

Στην 5η έκθεση Global Biodiversity Outlook 5 που δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι “6 μόνο στόχοι απο τους 20 της δεκαετίας, 2010 – 2020, πιάστηκαν “εν μέρει”.

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece, μεταξύ των άλλων έχει ως στόχο του, την ενημέρωση των πολιτών, για το λόγο αυτό δημοσιεύει θέματα και εκθέσεις, όπως την  Global Biodiversity Outlook 5, για να προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινωνίας και των ειδικών.

Διαβάστε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου της παρουσίασης. | Η περίληψη της έκθεσης ΕΔΩ – Πλήρης η έκθεση ΕΔΩ.

“… Μέρος αυτής της νέας ατζέντας πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των δίδυμων παγκόσμιων προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας βιοποικιλότητας…” 

António Guterres = Γενικός Γραματέας του ΟΗΕ.

«Τώρα, πρέπει να επιταχύνουμε και να ενισχύσουμε τη συνεργασία για θετικά αποτελέσματα διατήρησης της φύσης, αποκατάσταση και χρήση της βιοποικιλότητας με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο. Εάν δεν το κάνουμε, η βιοποικιλότητα θα συνεχίσει να υποχωρεί κάτω από το βάρος της αλλαγής στη χρήση γης και θάλασσας, την υπερεκμετάλλευση, την κλιματική αλλαγή, τη ρύπανση και τα χωροκατακτητικά ξένα είδη. Αυτό θα βλάψει περαιτέρω την ανθρώπινη υγεία, τις οικονομίες και τις κοινωνίες – με ιδιαίτερα επιβλαβείς επιπτώσεις στους αυτόχθονες πληθυσμούς και τις τοπικές κοινότητες. Γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει, τι λειτουργεί και πώς μπορούμε να επιτύχουμε καλά αποτελέσματα. Εάν βασιστούμε σε αυτό που έχει ήδη επιτευχθεί και τοποθετήσουμε τη βιοποικιλότητα στο επίκεντρο όλων των πολιτικών και των αποφάσεών μας – συμπεριλαμβανομένων των πακέτων ανάκτησης COVID-19 – μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις κοινωνίες και τον πλανήτη μας. ” 

Inger Andersen
United Nations Under-Secretary-General and Executive Director of the UN Environment Programme