ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ! | Πρόσκληση σε Κοινωνική Διαβούλευση πάνω στους Άξονες ενός Ελληνικού Κλιματικού Νόμου

[Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece στηρίζει την “Λαϊκή Πρωτοβουλία Klima 500” – η πρόταση για τον κλιματικό νόμο που καταθέτει η ΛΚ500 αποτελεί βάση για συζήτηση με πολιτικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια]


25.06.2021

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ!

Πρόσκληση σε Κοινωνική Διαβούλευση πάνω στους Άξονες ενός Ελληνικού Κλιματικού Νόμου

Η Λαϊκή Πρωτοβουλία Klima500 θέτει σε διαβούλευση τις προτάσεις της πάνω στους άξονες ενός Ελληνικού Κλιματικού Νόμου και καλεί σε συμμετοχή και συνδιαμόρφωση κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη καθώς και συλλογικότητες, οργανώσεις και μαζικούς κοινωνικούς φορείς.

Στόχος της κοινωνικής μας διαβούλευσης είναι η διαμόρφωση από την κοινωνία των αξόνων ενός Ελληνικού Κλιματικού Νόμου, που θα συνυπογραφεί από 500.000 πολίτες με βάση το άρθρο 73 § 6 του Συντάγματος και θα κατατεθεί προς ψήφιση από την βουλή.

Η αλλαγή του κλίματος αποτελεί την πιο σημαντική πρόκληση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είμαστε ενεργοί πολίτες που θέτουμε στο επίκεντρο του αγώνα μας την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Με τους άξονες του Κλιματικού μας Νόμου προτείνουμε συγκεκριμένους θεσμούς, που προφυλάσσουν το κλίμα, θωρακίζουν την προστασία της Ελληνικής φύσης και καθιστούν την Ελλάδα παράδειγμα ανοιχτής οικολογικής δημοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κοινωνική μας διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Πάρε Μέρος στην Κοινωνική Διαβούλευση:

https://klima500.gr/category/diavouleusi/

Πάρε Μέρος στην Ηλεκτρονική Δια Ζώσης Συζήτηση:

Όλο τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο κάθε Πέμπτη και ώρα 19:00

Στον σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/84360476612

Επικοινωνία με την Πρωτοβουλία

Ιστότοπος: www.klima500.gr

E-mail: info@klima500.gr

Τα μέλη της Λαϊκής Πρωτοβουλίας Klima500