ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ: Στηρίζουμε τον υπερδρομέα και ηθοποιό Άγη Εμμανουήλ και την ακτιβίστικη δράση”2421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή” από την Αθήνα στη Γλασκώβη

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece στηρίζει την ακτιβίστικη δράση του υπερδρομέα και ηθοποιού Άγη Εμμανουήλ “2421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή” από την Αθήνα στη Γλασκώβη.

Μια μορφή στήριξης είναι η έκκληση που απευθύνουν οι ΦτΦ προς τα μέλη, φίλους και συνεργάτες του σωματείου, αλλά και προς κάθε πολίτη, να στηρίξουν οικονομικά μέσω του Crowdfunding που έχει δημιουργηθεί για τη διοργάνωση και την υλοποίηση της ακτιβίστικης δράσης.

Περισσότερες πληροφορίες για την οικονομική στήριξη της δράσης που μπορεί να είναι ακόμα και 10 Ευρώ – Πληροφορίες για οικονομική στήριξη ΕΔΩ 

Υπενθυμίζουμε ότι το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ είχε υποδεχθεί τον Άγη Εμμανουήλ στην Ελευσίνα (παραλία ΦΟΝΙΑΣ) και στον Άγιο Κοσμά/ Ελληνικό στην προηγούμενη ακτιβίστικη δράση με θέμα “240 χιλιόμετρα για τον Αιγιαλό”, στις 8 Ιουλίου του 2014 [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ]

Οι ΦτΦ και φέτος θα υποδεχθούν  τον Άγη Εμμανουήλ στα Μέγαρα, στην πρώτη στάση που θα κάνει ο δρομέας από την Αθήνα πηγαίνοντας για Πάτρα [ο οδικός χάρτης  ΕΔΩ].

Ο υπερ – Μαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 11 Αυγούστου 2021 από την Αθήνα (Πνύκα) και θα καταλήξει στη Γλασκώβη την 1η Νοεμβρίου 2021, ημέρα έναρξης της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ  COP26 για την κλιματική αλλαγή.

Στο διάστημα αυτό, των 80 ημερών, ο υπερ-δρομέας θα διασχίσει επτά (7) χώρες και θα διανυκτερεύσει σε εξήντα (60) πόλεις. Πρόκεται για ένα γεγονός που θα προβάλλει όχι μόνο το αίτημα για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής αλλά θα προβάλλει και τη χώρα μας.

Οι ΦτΦ θα προβάλλουν επικοινωνιακά την επόμενη περίοδο την ακτιβίστικη δράση στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Προσεχώς περισσότερα.


Γράφει ο Άγης Εμμανουήλ:

Πηγαίνετε με στην αφετηρία και εγώ θα σας πάω στον τερματισμό

Η δράση “Μετακίνηση 7: Αθήνα – Γλασκώβη” στοχεύει στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση και εν τέλει στην ενεργοποίηση των  πολιτών για το κατεπείγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Κύριο σώμα της δράσης είναι ένας υπερμαραθώνιος που θα ξεκινήσει από την Αθήνα (Πνύκα), θα διασχίσει την Ευρώπη και θα καταλήξει στη Γλασκώβη την 1η Νοεμβρίου 2021, τη μέρα που θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Παγκόσμια διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή, η σημαντικότερη ίσως για το μέλλον της ανθρωπότητας.

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από την Ανάγκη” έγραψε ο Σοφοκλής.

 Ο υπερμαραθωνοδρόμος Άγης Εμμανουήλ, σύγχρονος Φειδιππίδης, θα ξεκινήσει από την Πνύκα και με την ελάχιστη δυνατή παραγωγή ανθρακικού αποτυπώματος, θα δώσει το παρόν 70 μέρες αργότερα στην ιστορική αυτή συνάντηση. Θα χρησιμοποιήσει την αρχετυπική φυσική δύναμη του τρεξίματος, την οποία ανέπτυξε ο Homo Sapiens και στηρίχθηκε η επιβίωση και η εξέλιξή μας. Η “έκρηξη¨ του δρομικού κινήματος, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου στις μέρες μας, αποδεικνύει ότι ο Homo Sapiens του 2021 τείνει να επιστρέψει σε μια ζωή με υγεία κοντά στη φύση.

“Μόνος μου ίσως πάω πιο γρήγορα, μαζί όμως σίγουρα θα πάμε πιο μακριά”…

Περισσότερες πληροφορίες για την ακτιβίστικη δράση του υπερδρομέα και ηθοποιού Άγη Εμμανουήλ “2421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή”:

  • Σελίδα Crownfunding [ΕΔΩ]
  • 2421 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ – Η επίσημη ιστοσελελίδα του δρομέα [ΕΔΩ]
  • Running News – Δείτε και τα δύο video [ΕΔΩ]
  • Greek actor to run Athens-Glasgow to raise climate change awareness [KLICK]

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τόσο για την ακτιβίστικη δράση όσο και για την COP26 μείνετε συντονισμένοι μαζί μας.