Απίστευτο…. Σχεδόν 1,2 εκατομμύρια υπογραφές για το Save Bees and Farmers | Η συμβολή των Νέων ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ στη συγκέντρωση υπογραφών στην Ελλάδα

Αντιγράφουμε από το Ενημερωτικό Δελτίο της εκστρατείας “Save Bees and Farmers” που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών/ European Citizens’ Initiative.

“Μπορείς να το πιστέψεις? Σχεδόν 1,2 εκατομμύρια υπογραφές για το Save Bees and Farmers, wow… Πριν από δύο μήνες πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ. Δεν σε υπολόγιζαν! Σας ευχαριστούμε για την τεράστια υποστήριξή σας. Φυσικά, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε πλήρως τη νίκη πριν οι εθνικές αρχές επικυρώσουν τις υπογραφές τους επόμενους 3 μήνες. Αλλά με την υποστήριξή σας, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα άνετο περιθώριο.

Το 2017, το Stop Glyphosate ECI συγκέντρωσε 1,3 εκατομμύρια υπογραφές. Τώρα, το Save Bees and Farmers θα μπορούσε να είναι η δεύτερη επιτυχής ECI κατά των φυτοφαρμάκων! Με ένα τόσο ισχυρό μήνυμα από την κοινωνία των πολιτών, αναμένουμε από την ΕΕ να αρχίσει να εργάζεται για τη μετάβαση προς μια υγιή και φιλική προς τη φύση γεωργία.”

Η συμβολή των Νέων ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ στη συγκέντρωση υπογραφών στην Ελλάδα

Οι Νέοι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ ΝΦτΦ από την αρχή στήριξαν την εκστρατεία “Save Bees and Farmers” [ΕΔΩ] . Ιδιαίτερα όμως στην κρίσιμη περίοδο, τους δύο τελευταίους μήνες της εκστρατείας, Αύγουστος και Σεπτέμβριο 2021, που ακόμα είμαστε μακριά από το στόχο, οι ΝΦτΦ ανέπτυξαν την επικοινωνιακή τους εκστρατεία στη χώρα μας και συνέβαλαν στη συγκέντρωση των απαιτούμενων υπογραφών τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Οι αναρτήσεις των ΝΦτΦ την κρίσιμη περίοδο, Αύγουστος και Σεπτέμβριος 2021, όταν χρειάζονταν 200.000 υπογραφές για να πιαστεί ο στόχος του ενός εκατομμυρίου υπογραφών:

Υπογράφουμε για τις μέλλισσες – μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2021[ΕΔΩ]

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ: Σώστε τις μέλισσες και τους αγρότες! [ΕΔΩ]

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ είχε συμβάλλει στην προβολή της επιτυχημένης εκστρατείας STOP GLYPHOSATE που είχε γίνει το 2017. [ΕΔΩ]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Στις 16 Οκτωβρίου 2021,  Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού ή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής («World Food Day», οι ΦτΦ θα πραγματοποιήσουν διαδικτυακή εκδήλωση. Περισσότερες πληροφορίες τις   επόμενες ημέρες.