Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής | Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 @ 7:30μ.μ. – 9:30μ.μ. | ΦτΦ: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ  Διαδραστική τηλεδιάσκεψη

#WorldFoodDay | EVENT στο Facebook 

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής διοργανώνει διαδραστική τηλεδιάσκεψη με θέμα ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ. Οι ΦτΦ έχουν προβάλλει το πολύπλευρο θέμα της διατροφής και έχουν συμμετάσχει σε Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές εκστρατείες όπως “Save Bees and Farmers”,  “Stop Glyphosate ECI”, τη σήμανση Nutriscore της Ε.Ε, την Κοινή Αγροτική Πολιτική (χρειάζεται κοινωνικές προϋποθέσεις), την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων και τους ΓΤΟ, τη Βιολογική Γεωργία και την Αγροοικολογία, τον 1ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης για τη μηδενική φτώχεια, τη διατροφή και την κλιματική αλλαγή, από το χωράφι στο πιάτο κ.λπ.

Η τηλεδιάσκεψη θα είναι διαδραστική με την έννοια ότι οι ομιλητές θα παρουσιάσουν εν συντομία το θέμα τους και στη συνέχεια θα δοθεί ο λόγος και τοποθετήσεις στους συμμετέχοντες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσοι επιθυμούν θα τους χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/82721345489  Meeting ID: 827 2134 5489


ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ:  Διαδραστική τηλεδιάσκεψη | Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 @ 7:30μ.μ. – 9:30μ.μ.

Συμμετέχουν:

  • Καίτη Μυλωνά: Κτηνίατρος – ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, Farmanews
  • Γιώργος Μπάλιας: Αναπλ. Καθηγητής – Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Θεόδωρος Βασιλόπουλος: Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών/ ΠΕΝΑ
  • Συντονισμός: Κώστας Φωτεινάκης Πρόεδρος των ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/82721345489  Meeting ID: 827 2134 5489


Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών αμέσως μετά την ίδρυσή του το 1945 και για να σηματοδοτηθεί αυτό το σημαντικό γεγονός, καθιέρωσε την 16η Οκτωβρίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Είναι μια ημέρα δράσης αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πείνας που ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο γύρω από την προσπάθεια εξάλειψης της μάστιγας αυτής.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 150 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, καθιστούν την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής μία από τις πιο διάσημες ημέρες του ημερολογίου των Ηνωμένων Εθνών. Οι εκδηλώσεις αυτές προάγουν την παγκόσμια συνειδητοποίηση για την ανάγκη διασφάλισης της επισιτιστικής ασφάλειας και της ποιοτικής και υγιεινής διατροφής για όλους, αλλά λειτουργούν και ως παρακίνηση σε δράσεις για την ανακούφιση όσων υποφέρουν από πείνα.