Ο δεινόσαυρος εισέρχεται στον ΟΗΕ και προτρέπει τους παγκόσμιους ηγέτες «Μην επιλέξετε την εξαφάνιση»

 

In breach of diplomatic protocol; ‘don’t choose extinction’ dinosaur urges world leaders

Μην επιλέξετε την εξαφάνιση

Κατά παράβαση του διπλωματικού πρωτοκόλλου, ο δεινόσαυρος προτρέπει τους παγκόσμιους ηγέτες «Μην επιλέξετε την εξαφάνιση».

Ένας θηριώδης και ομιλητικός δεινόσαυρος εισβάλλει στην εμβληματική Αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με μια ειδική προειδοποίηση για όποιον διπλωμάτη εξακολουθεί να πιστεύει ότι η κλιματική δράση είναι για τα πουλιά.

«Τουλάχιστον εμείς είχαμε έναν αστεροειδή», προειδοποιεί το σαρκοφάγο πλάσμα, αναφερόμενο στη δημοφιλή θεωρία που εξηγεί την εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από 70 εκατομμύρια χρόνια. «Ποια είναι η δική σου δικαιολογία;»

Αυτό δεν είναι ένα κομμάτι της πραγματικής ζωής φυσικά, αλλά η βασική σκηνή που δημιουργήθηκε από υπολογιστή από μια νέα ταινία μικρού μήκους που κυκλοφόρησε αυτή την Τρίτη από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), ως κεντρικό στοιχείο της εκστρατείας του ΟΗΕ «Μην επιλέγεις την εξαφάνιση».

Στη συνέχεια, ο δεινόσαυρος λέει στο κοινό των σαστισμένων διπλωματών ότι «ήρθε η ώρα οι άνθρωποι να σταματήσουν να δικαιολογούν και να αρχίσουν να κάνουν αλλαγές» για να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση.

Μια παγκόσμια παραγωγή

Είναι η πρώτη ταινία που γυρίζεται στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων χρησιμοποιώντας εικόνες που δημιουργούνται από υπολογιστή, γνωστές ως CGI, και περιλαμβάνει παγκόσμιες προσωπικότητες που εκφράζουν τον δεινόσαυρο σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των ηθοποιών Eiza González (Ισπανικά), Nikolaj Coster-Waldau (Δανικά) , και Aïssa Maïga (γαλλικά).

Έρευνα του UNDP που δημοσιεύτηκε ως μέρος της εκστρατείας δείχνει ότι ο κόσμος ξοδεύει 423 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μόνο για την επιδότηση ορυκτών καυσίμων, αρκετά για να καλύψει έναν εμβολιασμό κατά της COVID-19 για κάθε άτομο στον κόσμο ή τρεις φορές το ετήσιο ποσό που απαιτείται για την εξάλειψη της παγκόσμιας ακραίας φτώχειας.

«Σκεφτείτε όλα τα άλλα πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε με αυτά τα χρήματα. Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ζουν στη φτώχεια. Δεν νομίζετε ότι το να τους βοηθήσετε θα ήταν πιο λογικό από το να πληρώσετε για τον θάνατο ολόκληρου του είδους σας;» λέει ο δεινόσαυρος.