Στα μονοπάτια της Ακρόπολης – Γνωριμία με τα σπάνια φυτά και ζώα του Ιερού Βράχου

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece προβάλει, εκτός από τις δικές του θέσεις και δράσεις, εκδόσεις, ημερίδες, θέσεις, επισκέψεις στη φύση και σε μουσεία κ.ά. που συμβάλλουν στην ενημέρωση και στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των πολιτών.

Έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε την πρόσφατη έκδοση,  ΚΕΔΡΟΣ Δεκέμβριος 2021, των  Γρηγόρη Τσούνη και του Λάμπρου Τσούνη με τίτλο “Στα μονοπάτια της Ακρόπολης – Γνωριμία με τα σπάνια φυτά και ζώα του Ιερού Βράχου”. ΕΔΩ ΕΔΩ 

“Όλοι γνωρίζουν ότι η Ακρόπολη είναι το σημαντικότερο μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι ο Ιερός Βράχος δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα μεγάλα οικοσυστήματα της Ελλάδας, όπως τους εθνικούς δρυμούς, τα εθνικά πάρκα, τους υγροτόπους, τις περιοχές Natura 2000.
Στα είκοσι χρόνια των ερευνών τους ο Γρηγόρης και ο Λάμπρος Τσούνης κατέγραψαν όλα τα σπάνια φυτά και ζώα που απαντούν στα μονοπάτια της. Ανακάλυψαν ξανά, ύστερα από εκατό χρόνια που θεωρούνταν εξαφανισμένη, τη Μικρομέρια της Ακρόπολης. Το στενότοπο αυτό ενδημικό φυτό είναι από τα πιο σπάνια στον κόσμο και ζει μόνο στον Ιερό Βράχο και πουθενά αλλού στη γη!

Τα Μονοπάτια της Ακρόπολης είναι ένα κάλεσμα γνωριμίας με την απόλυτη ομορφιά και την υψηλή αισθητική. Με τον μαγικό κόσμο της φύσης στην Ακρόπολη, η οποία θα πρέπει να ανακηρυχθεί παγκόσμιο μνημείο φυσικής κληρονομιάς.”

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ είχαν παρουσιάσει το θέμα “Micromeria acropolitana – φωτογραφία από την ανακοίνωση της δημοσίευσης στη Σόφια – Kit Tan, Gregory Tsounis, Lambros Tsounis” [ΕΔΩ]

Διαβάστε ΕΔΩ το βιογραφικό του Γρηγόρη Τσούνη και το πλούσιο έργο του, εκδόσεις, άρθρα. Στον κατάλογο των εκδόσεων θα πρέπει να προστεθεί και το παλαιότερο βιβλίο του “Λεξικό Για Το Περιβάλλον”, ΔΕΛΦΙΝΙ, 1993.