13 Δεκεμβρίου 1943 Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και Γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα (4 & 5 Δεκεμβρίου 2021)

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece δεν είναι απλά μια περιβαλλοντική οργάνωση. Στο καταστατικό του σωματείου [ΕΔΩ]  αλλά και στην ιστορική διαδρομή των Naturefriends, από το 1895 μέχρι τις μέρες μας, που είμαστε μελη, υπάρχουν σαφείς θέσεις που είναι αντίθετες με τη φιλοσοφία και τις πρακτικές του ναζισμού. Περισσότερα στο δημοσίευμα “9 Μάη 1945 – 9 Μάη 2020: Τιμούμε την 75η επέτειο από την Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών | Οι ΦτΦ και οι Γερμανικές Πολεμικές Οφειλές | 75 Years since the Great Antifascist Victory ΕΔΩ.

ΨΗΦΙΣΜΑ της Εθνικής Συνδιάσκεψης των Φίλων της Φύσης 29/9/2012 – Για τη Διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα [ΕΔΩ]

Οι ΦτΦ εξακολουθούν και στηρίζουν τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και θεωρούν ότι θα πρέπει να πραγματοποιούνται αξιοποιούνται όλες οι συναντήσεις, οι ημερίδες κ.λπ. για την προβολή του αιτήματος, με όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται στο θέμα, προφανώς και με τη Γερμανική κυβέρνηση και οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για την καταβολή των οφειλών στο Ελληνικό κράτος.

Με αφορμή το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων 13 Δελεμβρίου 1943 πραγματοποιούνται φέτος, το 2021, δύο διαδικτυακές ημερίδες, τις οποίες και προβάλουμε για την καλύτερη ενημέρωση αλλά και ως ένα μέσο για την προβολή του αιτήματος της Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

  • Αντιναζιστικό Συνέδριο – Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 – Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων [ΕΔΩ]
  • Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων – Διαδικτυακή ημερίδα – Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 [ΕΔΩ]