18 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων & Τοποθεσιών | Το θέμα για το 2022 “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ” HERITAGE & CLIMATE | ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ “Πάμε Μονή Δαφνίου”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων & Τοποθεσιών 18 Απριλίου, που για το 2022 είναι αφιερωμένη στον “Πολιτιστική Κληρονομιά και την Κλιματική Αλλαγή” η Εθνική Επιτροπή του Ελληνικού Τμήματος του I.C.O.MO.S. έκδοσε ένα εξαιρετικό Δελτίο Τύπου με το οποίο  μεταξύ των άλλων υπογραμμίζει:

                                  ” Με αφορμή το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών, το ICOMOS απευθύνει κάλεσμα σε επιστημονικούς, πολιτιστικούς, ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς και φορείς να διοργανώσουν δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με το διεθνή διάλογο που διεξάγεται για το θέμα και για την προβολή πρωτοβουλιών και ερευνητικών προγραμμάτων, που υλοποιούνται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με αντικείμενο τη βιώσιμη προσαρμογή της πολιτιστικής κληρονομιάς στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ.


ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 | ώρα 10:30 πμ.| Τέρμα Ιεράς Οδού – έξω από τη Μονή Δαφνίου | Ελεύθερη συμμετοχή

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, αναποκρινόμενο και συμμετέχοντας και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων & Τοποθεσιών” , προγραμματίζει συμβολική επίσκεψη στο εξωτερικό της Μονής Δαφνίου, Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, και ελαφρά πεζοπορία προς το Σπήλαιο του Πανός στο Όρος Αιγάλεω.

Η συμβολική επίσκεψη των ΦτΦ, αποκτά μια ιδιαίτερη σημειολογική αξία, μιας και δεν έχει καταχωρηθεί κάποια άλλη δράση στην Ελλάδα. [ΕΔΩ]

Επικοινωνία: naturefriendsgreece@gmail.com