“Παντός καιρού” με τον “‘Αγιο Νικόλα” – Εικαστική παρέμβαση της Χριστιάννας Οικονόμου στην Αμοργό στο πλαίσιο του έργου “ΚΑΡΑΒΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ”

“Παντός καιρού” με τον “‘Αγιο Νικόλα” – Μια εξαιρετική Εικαστική παρέμβαση της Χριστιάννας Οικονόμου στα Κατάπολα της Αμοργού στο πλαίσιο του έργου “ΚΑΡΑΒΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ”. Περισσότερα για το έργο στο ιστολόγιο της Χριστιάννας Οικονόμου [ΕΔΩ] | Φωτογραφίες και περιγραφή: Κώστας Φωτεινάκης (20 Ιουνίου 2022).

Η πρύμνη του Άγιου Νικόλα στα “βάζα” της μικρής προβλήτας στα Κατάπολα Αμοργού – Ταξιδεύει “Παντός Καιρού” στις μνήμες μας

Η “πλώρα” του Άγιου Νικόλα (προσέξτε τον τονισμό) στα “βάζα” – Σύμφωνα με την ενημερωτική πινακίδα του έργου “Το καΐκι είναι ευγενική προσφορά της οικογένειας Ε.Δανέζη (Κρίνος) και το αρχικό όνομα του καϊκιού ήταν “Άννα Μαρία”.

Η “κουβέρτα” ή κατάστρωμα του καϊκιού… με πολλές κρυφές λεπτομέρειες

Στα “πλευρικά” του καϊκιού “ALL WE SEE IS THE SEA” – Όλα όσα βλέπουμε είναι θάλασσα”

“Φτου – Χριστέ μου να μη το ματιάσουμε…” – η υπερκατασκευή (γέφυρα)του καϊκιού

Λεπτομέρεια πλωριαίου καταστρώματος – Είσοδος στο “καμπούνι”/ πρόστεγο

“Ευχαριστούμε που ταξιδέψατε μαζί μας” – Κλικάρετε για να διαβάσετε στην πινακίδα την περιγραφή του έργου…

Παρόμια “Καράβια που δεν φοβήθηκαν” και ταξιδεύουν “Παντός Καιρού” είναι φιλοτεχνικέμα στα νησιά: Σχοινούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Πάρο, Δονούσα, Σπέτσες” και βάφτηκαν με τα ελληνικά χρώματα KRAFT (εταιρεία χρωμάτων που υποστήριξε το έργο).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ: Κώστας Φωτεινάκης