4η Συνάντηση εργασίας για τον “Εναλλακτικό τουρισμό στις Μεσογειακές περιφέρειες” με οικοδεσπότη τους ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | 16 – 18 Σεπτεμβρίου 2022

[Φωτογραφία από την πρώτη τηλεδιάσκεψη εργασίας για την υλοποίηση του έργου]

Εναλλακτικός τουρισμός στις Μεσογειακές Περιφέρειες | ALternative tourism in MEditerranean Regions (ALMERE) 

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece που συμμετέχει στο έργο ERASMUS+ με τίτλο ALternative tourism in MEditerranean Regions (ALMERE) είναι ο οικοδεσπότης της 4ης συνάντησης των εταίρων που θα πραγματοποιηθεί στο Χαϊδάρι 16 – 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο πλήρης τίτλος του έργου είναι: “Εναλλακτικός τουρισμός στις Μεσογειακές Περιφέρειες» με υπότιτλο «Μορφές βιώσιμου τουρισμού, συμβάλλοντας στην αμοιβαία κατανόηση, τον αμοιβαίο σεβασμό και την ενσυναίσθηση μεταξύ επισκεπτών και κατοίκων».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι συμμετέχοντες στη συνάντηση θα επισκεφτούν τη Μονή Δαφνίου και την Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2023, την έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο, το Λόφο Φιλοπάππου και το πλακόστρωπο Πικιώνη, την ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης [ΕΔΩ].

Συντονιστής του έργου είναι το Akdeniz University με έδρα του την τουριστική περιοχή της Αττάλειας στην Τουρκία  http://www.akdeniz.edu.tr

Συνεργάτες του έργου (partners) είναι:

  1. Naturefriends Greece Greece Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ | Naturefriends Greece – Nature Friends
  2. Associació Educativa i Cultural Blue Beehive Spain Blue Beehive – Blue Beehive is an educational, cultural and social association
  3. UNIONE DEGLI ASSESSORATI ALLE POLITICHE SOCIO-SANITARIE, DELL ISTRUZIONE E DEL LAVORO Italy Unione degli Assessorati alle politiche socio-sanitarie e al lavoro (unioneassessorati.it)
  4. Razvojna agencija Sotla Slovenia Razvojna agencija Sotla – RA Sotla (ra-sotla.si)

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ έχει πλούσια εμπειρία για τα  θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και βιώσιμου τουρισμού, έχει πραγματοποιήσει δύο ημερίδες, έχει εκδώσει βιβλία και μπροσούρες, έχει διοργανώσει ξεναγήσεις σε χώρους οικολογικού, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, έχει υπογράψει το Διακήρυξη του Βερολίνου για την Μεταρρύθμιση του Τουρισμού (Berlin Declaration on Transforming Tourism) και έχει κάνει περισσότερες από 100 αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του [ΕΔΩ].

Μικρή παρουσίαση του θέματος ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ και Βιώσιμος Τουρισμός [ΕΔΩ]

Αντίστοιχη εμπειρία με τους ΦτΦ και κυρίως διάθεση για συνεργασία για την προώθηση του Βιώσιμου Τουρισμού και την στήριξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας έχουν οι συμμετέχοντες στο έργο ALMERE.