140+ ΜΚΟ προτρέπουν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να  νομοθετήσουν έναν ισχυρό νόμο για τη μη αποψίλωση των δασών | Μεταξύ αυτών και οι Naturefriends Greece

140+ ΜΚΟ προτρέπουν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να  νομοθετήσουν έναν ισχυρό νόμο για τη μη αποψίλωση των δασών

18 Οκτωβρίου 2022

Οι τριμερείς διαπραγματεύσεις για έναν νόμο της ΕΕ για την μη αποψίλωση των δασών, όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεδριάζουν για να συμφωνήσουν σε ένα τελικό κείμενο, μόλις ξεκίνησαν.

Ο νόμος αυτός αναμένεται να εγκριθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, έχει τη δυνατότητα να καθορίσει το μέλλον των δασών και άλλων πολύτιμων φυσικών οικοσυστημάτων στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και τη μελλοντική ευημερία αμέτρητων αυτόχθονων και τοπικών κοινοτήτων που υπερασπίζονται και ζώντας σε εξάρτηση από αυτούς.

Σε μια δήλωση, περισσότερες από 140 ΜΚΟ από το διαρκώς αναπτυσσόμενο κίνημα #Together4Forests προτρέπουν τους φορείς λήψης αποφάσεων της ΕΕ να αυξήσουν τη φιλοδοξία τους για έναν αποτελεσματικό νόμο της ΕΕ για τη μη αποψίλωση  των δασών .

Διαβάστε την ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΔΩ.

Ορισμένες από τις 140 ΜΚΟ που υπογράφουν το κείμενο | Στη 2η σειρά, δεύτερο λογότυπο είναι των NATUREFRIENDS GREECE/ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ