Πέθανε ξαφνικά η ομότιμη καθηγήτρια γεωγραφίας του Παν. Αιγαίου Ελενη Μπριασούλη- Καπετανάκη

Πέθανε ξασφνικά  την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 η Ελένη Μπριασούλη – Καπετανάκη,  σε ηλικία 71 ετών .

Η Ελένη Μπριασούλη – Καπετανάκη ήταν ομότιμη καθηγήτρια στο Παν.Αιγαίου – το βιογραφικό της από τη σελίδα του Πανεπιστημίου ΕΔΩ.

Μεγάλη ήταν η προσφορά της για την προστασία του εδάφους. Το 2021 η Ελένη Μπριασούλη – Καπετανάκη ανέλαβε την προεδρία  της εθνικής επιτροπής κατά της ερημοποίησης.

Το βιβλίο της “10 ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ” αποτέλεσε ένα σοβαρό θεωρητικό εργαλείο για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Ένα βιβλίο  όαση στην έρημο της αδιαφορίας για την υποβάθμιση και την απώλεια του εδάφους. [Το βιβλίο ΕΔΩ]

Η  Ελένη Μπριασούλη  – Καπετανάκη ήταν βασική ομιλήτρια στο Δίγλωσσο Ευρωπαϊκό σεμινάριο που διοργάνωσε το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ με θέμα «Υγιές έδαφος για ποιοτική ζωή», Τρίτη 8 Ιουνίου 2021. Το θέμα της ομιλίας της ήταν “Ο ρόλος των δημοσίων πολιτικών και του χωρικού σχεδιασμού στην προστασία του εδάφους” [ΕΔΩ].

Στο ιστολόγιο των ΦτΦ έχουν δημοσιευτεί αρκετά άρθρα της. [ΕΔΩ]

Ο θάνατος της Ελένης Μπριασούλη – Καπετανάκη είναι μια απώλεια για την επιστημονική κοινότητα αλλά και για τα κινήματα πολιτών για την προστασία του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.