Αειφόρος ανάπτυξη λιγότερο αναπτυγμένων περιοχών, με τη δημιουργία νέων τουριστικών πόρων & προϊόντων… διαχείρισης & διατήρισης του περιβαλλοντικού & πολιτιστικού αποθέματος

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗ/ Νaturefriends Greece έχει ως προτεραιότητα τη διεκδίκηση και την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Ειδικότερα εστιάζει τις δρασεις του στο βιώσιμο τουρισμό και στη διαχείριση και ανάδειξη του “περιβαλλοντικού και πολιτιστικού αποθέματος”. Το 2022 με αφορμή το “Παγκόσμιο έτος Βιώσιμης Ορεινής Ανάπτυξης” πραγματοποίησε τριήμερο συνέδριο με θέμα «Τα βουνά έχουν αξία – Ιδέες για δράση – Χτίζοντας συμμαχίες για ανθεκτικά βουνά και τοπικές κοινωνίες» [ΕΔΩ] [ΕΔΩ] [ΕΔΩ] .

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, διεκδίκησης και των συνεργειών για την προώθηση των 17ΣΒΑ παρουσιάζουμε/ αναδημοσιευούμε το Δελτίο Τύπου και το σύνδεσμο από το κανάλι της Βουλής που αφορά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής (14.02.2023) με θέμα:

«Ο σχεδιασμός της Αειφόρου Ανάπτυξης των λιγότερο αναπτυγμένων περιοχών – απομονωμένων κατά τον ΟΟΣΑ ή μη προνομιούχων, όπως τις αποκάλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας – με τη δημιουργία νέων τουριστικών πόρων και προϊόντων μέσω της ανάδειξης του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματος με χρήση των νέων τεχνολογιών της πληροφορικής και των επικοινωνιών».

Το Δελτίο Τύπου που φέρει την υπογραφή της κας Αντωνίας Μοροπούλου (Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ – Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος ΑΕΙ
Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ) ΕΔΩ.

Ο σύνδεσμος για την παρακοούθηση της συζήτησης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών από το κανάλι της Βουλής ΕΔΩ.