Αξιολόγηση προόδου των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα | Επίσημες κυβερνητικές εκθέσεις (2018,2022) & της ΚτΠ

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece έχει θέσει ψηλά στον προγραμματισμό του και εντάσσει τις δράσεις του στην προώθηση  αλλά και στην αξιολόγηση των 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (AGENDA 2030).

Στον ιστότοπο των ΦτΦ έχουμε δημοσιεύσει 250 θέματα που έχουν σχέση με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και ιδιαίτερα με το Βιώσιμο Τουρισμό.

Η θέση των ΦτΦ για τους 17 ΣΒΑ είναι ότι “αποτελούν αντικείμενο διεκδίκησης και αξιολόγησης της ΚτΠ και πως οι περισσότερες κυβερνήσεις σε όλο τον υποκριτικά δηλώνουν ότι τους υποστηρίζουν” και αυτούς τους λόγους διεκδικούμε και αξιολογούμε κυβερνήσεις και οργανισμούς που δηλώνουν ότι εργάζονται για την υλοποίησή τους.

Η δημοσίευση αυτή με τίτλο “Αξιολόγηση προόδου των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα | Επίσημες κυβερνητικές εκθέσεις (2018,2022) & της ΚτΠ” σκοπό έχει να συγκεκτρώσει τις αξιολογήσεις που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ (2018) και Νέας Δημοκρατίας (2022) καθώς και εκείνων της ΚτΠ, και να λειτουργήσει ως “παρακαταθήκη”  (βάση δεδομένων) για όσους ενδιαφέρονται για το θέμα.

 

[17 SDGs – 17 ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΕΔΩ]

[Οι αξιολογήσεις των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ (2018) και Νέας Δημοκρατίας (2022) όπως έχουν κατατεθεί στον ΟΗΕ – ΕΔΩ]

INEQUALITIES IN GREECE HIGH YOUTH UNEMPLOYMENT, TAXEVASION AND THE ONGOING IMPACTS OF THE ECONOMIC CRISIS ON VULNERABLE PEOPLE HOLD BACK GREECE’S PROGRESSIVE LEGISLATION TO TACKLE INEQUALITIES SUSTAINABLE MAKE EUROPE F R ALL – By Marianella Kloka, World without wars and violence (2018) [ΕΔΩ]

[Έκθεση Αξιολόγησης από Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην
Ελλάδα | Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, 2022 | Επιστημονική επιμέλεια Δρ. Ορέστης Βάθης. ΕΔΩ]

[ Δημαδάμα Ζέφη : ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ | Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ 17 ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΔΩ]