Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2021 & οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | Ανακυκλώνουμε χαρτί και πλαστικό σε έργα λαϊκής τέχνης

#EWWR2021  #circularcommunities  #EWWR_gr.

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece έχει τοποθετήσει ψηλά στον κατάλογο των δράσεών του τη μείωση και την οικογική, αποκεντρωμένη  και κοινωνικά δίκαιη διαχείριση των αστικών αποβλήτων. Για το λόγο αυτό το σωματείο έχει δημιουργήσει θεματικό blog και πραγματοποιεί μια εκστρατεία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δράσης με τίτλο “Λιγότερα απόβλητα – Καλύτερη ζωή” [ΕΔΩ].

Προφανώς “εκματαλευόμαστε” και τη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2021 για να προβάλουμε το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας που είναι η κυκλική οικονομία.

Για φέτος έχουμε διοργανώσει μια ειδική ενημερωτική, συμμετοχική και δημιουουργική δράση με τίτλο “Ανακυκλώνουμε χαρτί και πλαστικό σε έργα λαϊκής τέχνης” [περισσότερα ΕΔΩ]. Σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων:

  • Υπενθυμίζουμε τις “14 προτάσεις των ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ”  για τη μείωση των αποβλήτων πριν από την ανακύκλωση [ΕΔΩ]
  • Υπογραμμίζουμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν από την εκάστοτε κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και από εμάς τους ίδιους τους πολίτες για τη μείωση των αστικών αποβλήτων. Η χώρα μας, παρά τα όποια βήματα νομικού κυρίως χαρακτήρα, βρίσκεται πολύ πίσω στη μείωση και στην οικολογική διαχείριση των αποβλήτων. “Η Κομισιόν κινείται νομικά κατά της Ελλάδας – Η Ελλάδα καλείται να βελτιώσει την επεξεργασία των αποβλήτων της – Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα προχωρήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της”. [ΕΔΩ]

Οι ΦΤΦ θα συνεχίσουν, και μετά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, να ενημερώνουν το κοινό, να αναπτύσσουν δράσεις, να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως επισπεύδοντες για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να συνεργατούν οι αρμόδιοι φορείς για πόλεις καθαρές με ελάχιστη οικολογική επιβάρυνση.