Η ατμοσφαιρική ρύπανση – Δεδομένα που πρέπει να γνωρίζουμε – το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε τόπους με υψηλότερα όρια ρύπανσης από εκείνα που έχει ορίσει ο Π.Ο.Υ.

Σημείωση δράσης για τη ρύπανση – Δεδομένα που πρέπει να γνωρίζετε
Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η μεγαλύτερη περιβαλλοντική απειλή για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως και ευθύνεται για περίπου 7 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο. Η ατμοσφαιρική ρύπανση και η κλιματική αλλαγή συνδέονται στενά, καθώς όλοι οι κύριοι ρύποι έχουν αντίκτυπο στο κλίμα και οι περισσότεροι μοιράζονται κοινές πηγές με τα αέρια του θερμοκηπίου. Η βελτίωση της ποιότητας του αέρα μας θα φέρει οφέλη για την υγεία, την ανάπτυξη και το περιβάλλον.

Το σημείωμα δράσης του UNEP για τη ρύπανση παρουσιάζει την παγκόσμια κατάσταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τις κύριες πηγές, τον αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία και τις εθνικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου ζητήματος.

Επεισκεφτείτε την ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών και δείτε τις υπερβάσεις ανά χώρα – Η Ελλάδα είναι μάλλον σε καλή θέση αφού υπεβαίνει κατά 2,8 φορές την οδηγία που έχει ορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Πρωταθλήτρια η Ινδία με 16,6 φορές.

ΠΗΓΗ: UN ENVIROMENT PROGRAMME