Μετά από 20 χρόνια ξαναζωντάνεψε ο αύλειος χώρος της Μονής Δαφνίου | Σάββατο 13.10.2018

[Φωτ. Δημήτρης Αλεξάκης]

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων για την προβολή στο ευρύ κοινό του αρχαιολογικού χώρου της Μονής Δαφνίου, Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, μετά από την ολοκλήρωση των πολυετών εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου, φιλοξένησε στον αύλειο χώρο της Μονής τη θεατρική παράσταση «ΣΙΣΥΦΟΣ ή ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ».

Η παράσταση εμπνέεται από τον ελληνικό μύθο του Σίσυφου, ιδωμένου μέσα από το πρίσμα του Σάμουελ Μπέκετ στο μονόπρακτο «Πράξη δίχως λόγια Ι», σε μία ιδιαίτερη ανάγνωση, με τη σφραγίδα της καταξιωμένης σκηνοθέτιδος Ελπίδας Σκούφαλου και με πρωταγωνιστή το χρυσό Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη. [Περισσότερα για την παράσταση ΕΔΩ]

—–

Υπενθυμίζουμε ότι στον αύλειο χώρο της Μονής Δαφνίου, τη διετία 1996 -1998, ο Δήμος Χαϊδαρίου σε συνεργασία με τον Γ’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ (Δ/ντης Γιώργος Τσαγκάρης) διοργάνωσε εξαιρετικές συναυλίες με μεγάλη συμμετοχή του κοινού.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ξαναζωντάνεψε ο αύλειος χώρος της Μονής Δαφνίου,  μετά από 20 χρόνια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Μονή Δαφνίου είναι επισκέψιμη Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζεται να λειτουργήσει ως Μουσείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Η Μονή Δαφνίου είχε πληγεί από τους σεισμούς το 1981 και το 1999 και οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.