ΝΙΚΟΣ ΝΕΖΗΣ: ΟΛΥΜΠΟΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ & ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ (μαζί με το Δημήτρη Γεωργούλη) | Mt OLYMPUS HISTORICAL ALBUM | Μικρό αφιέρωμα στο Νίκο Νέζη

ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ «ΟΛΥΜΠΟΣ»

 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης, η Ε.Ο.Ο.Α. αποφάσισε να εκδώσει τα παρακάτω βιβλία για τον Όλυμπο, ενός βουνού που καθόρισε τον πολιτισμό και την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

  1. ΟΛΥΜΠΟΣ. Ιστορικό Λεύκωμα. Ένα βιβλίο στα Ελληνικά και Αγγλικά, σχ. 28×21, σελ. 334. Το βιβλίο, που δημιούργησαν οι Νίκος Νέζης & Δημήτρης Γεωργούλης, αποτελεί ένα φωτογραφικό λεύκωμα με 850 φωτογραφίες, από το 1590 (χάρτης) μέχρι τις δραστηριότητες του σήμερα. Στις σελίδες του αποτυπώνεται η ιστορία του Ολύμπου και της περιοχής του, καθώς και της ορειβασίας-αναρρίχησης, της φύσης, του τοπίου, των προσώπων, των εκδόσεων κ.ά. πολλών γεγονότων. Ένα βιβλίο σταθμός για την ελληνική βιβλιογραφία.

       2.ΟΛΥΜΠΟΣ. Το βουνό των Θεών και των Ανθρώπων. Ένα βιβλίο δύο τόμων, σχ. 28×21, σελ. 590. Το βιβλίο που δημιούργησε ο Νίκος Νέζης, αποτελεί έναν πλήρη, από κάθε άποψη, όδηγό για τον Όλυμπο, αφού παρουσιάζει και αναλύει όλα τα σχετικά με τον Όλυμπο θέματα, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ένα θεματικό φωτογραφικό λεύκωμα, αφού με τις 1.900 φωτογραφίες που περιλαμβάνει καλύπτει οτιδήποτε αφορά στον Όλυμπο.

Τα βιβλία, που εκδόθηκαν με τη μέθοδο της ψηφιακής εκτύπωσης, σε λίγα αντίτυπα θα διατίθενται από την Ομοσπονδία, σύμφωνα με τους σκοπούς και την πολιτική της.


Το μνημειώδες έργο του Νίκου Νέζη “ΟΛΥΜΠΟΣ – ΤΟ ΒΟΥΝΌ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ” το είχαμε παρουσιάσει για πρώτη φορά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, 22 Μαΐου 2020. Αξίζει τον κόπο να δείτε εκείνη την ανάρτηση [ΕΔΩ] και να κατεβάσετε τα κείμενα των δύο τόμων, χωρίς φωτογραφίες.

Ευχαριστούμε για τη δωρεάν αποστολή των τριών βιβλίων, έκδοση της   Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης, Ε.Ο.Ο.Α. και ενημερώνουμε ότι τόσο τα τρία βιβλία για τον ΟΛΥΜΠΟ όσο και τα προγενέστερα έργα του συγγραφέα Νίκου Νέζη, είναι διαθέσιμα στα γραφεία των ΦτΦ (μετά από συνεννόηση).

ΝΙΚΟΣ ΝΕΖΗΣ – ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

  • Νίκος Νέζης: 40 χρόνια συγγραφής (1977-2017) | Η παρουσίαση του έργου του και η ανακήρυξη του Νίκου Νέζη ως επίτιμου μέλους των ΦτΦ (2015) [ΕΔΩ]
  • Από τo pezoporia.gr: Τα βιβλία και οι Δημοσιεύσεις του Νίκου Νέζη [ΕΔΩ]
  • Νίκος Νέζης: Προσωπική σελίδα στο Facebook [ΕΔΩ]
  • Άρθρα στον ιστότοπο του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ με αναφορά, ετικέτα, στο όνομα του Νίκου Νέζη [ΕΔΩ]

 

Η ανακήρυξη του Νίκου Νέζη ως επίτιμου μέλους των ΦτΦ (2015)

[Αίτηση εγγραφής – Εάν θέλετε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό Δελτίο των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗ Σ ΕΔΩ]