Οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ υποστηρίζουν τη στάση εργασίας για το ΕΣΥ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς | 14 Ιουνίου 2023

14 Ιουνίου 2023

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ έχει σαφείς και διαχρονικές θέσεις για τΙς δημόσιες υπηρεσίες και τα δημόσια αγαθά. Έχει προσυπογράψει το “Παγκόσμιο Μανιφέστο για τις Δημόσιες Υπηρεσίες” / The Future is Public: Global Manifesto for Public, 2021 [ΕΔΩ] και τη “Διακήρυξη του Σαντιάγο για τις δημόσιες υπηρεσίες | Santiago Declaration for Public Services, 2022 [ΕΔΩ].

Επίσης οι ΦτΦ έχουν συμμετάσχει στο “18ο Συνέδριο Διεθνούς Ένωσης Πολιτικής Υγείας (ΙΑΗPE) | 21-24 Σεπτεμβρίου 2017, Θεσσαλονίκη | Ευρωπαϊκές πολιτικές για την υγεία στην εποχή της κρίσης και της αναδιάρθρωσης του καπιταλισμού” [ΕΔΩ] κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσίασαν το θέμα “Περιβάλλον και Υγεία – Η περίπτωση του ΧΥΤΑ Φυλής” [ΕΔΩ].

Οι ΦτΦ θα συμμετέχουν και στο 19ο Συνέδριο  Διεθνούς Ένωσης Πολιτικής Υγείας (IAHPE) , 21 – 24 Σεπτεμβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό θέμα “Καπιταλισμός, Πανδημίες και Δημόσια Υγεία” [ΕΔΩ].

Υπογραμμίζουμε ότι  ορισμός του Περιβάλλοντος1, σύμφωνα με τον Ελληνικό νόμο 1650/86 περιγράφεται ως «…το σύνολο των φυσικών και ανθρωπογενών παραγόντων και στοιχείων που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση και επηρεάζουν την οικολογική ισορροπία, την ποιότητα της ζωής, την υγεία των κατοίκων, την ιστορική και πολιτιστική παράδοση και τις αισθητικές αξίες».

Από τα ανωτέρω είναι προφανές ότι το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ υποστηρίζει τη στάση εργασίας για το ΕΣΥ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς. Τα αιτήματα ΕΔΩ.