Σάββατο 11 Μαΐου 2019: Πράσινη Πολιτιστική διαδρομή στους Λόφους Αλκάθου και Καρίας στα Μέγαρα | Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής & Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων – Υποστήριξη ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ

Στο πλαίσιο των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής διοργανώνει πέντε Περιπάτους με ξενάγηση σε πέντε τοποθεσίες με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. [Δείτε τους πέντε περιπάτους και επιλέξτε ΕΔΩ]

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece υποστηρίζει και θα συμμετάσχει στον 4ο Περίπατο με ξενάγηση που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων. Η μετακίνηση θα γίνει με ιδία μέσα ή με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς –  όχι ομαδικά.


Λόφος Αλκάθου και Λόφος Καρίας στην πόλη των Μεγάρων

Περίπατος με ξενάγηση από αρχαιολόγους στους λόφους του Αλκάθου και της Καρίας, που δεσπόζουν στην πόλη των Μεγάρων. Ο περίπατος θα περιλαμβάνει στάσεις στα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία και σε κτήρια – τοπόσημα της διαδρομής, που μαρτυρούν τη συνεχή κατοίκηση της πόλης από την αρχαία έως τη νεώτερη και σύγχρονη εποχή. Στο πλαίσιο της ξενάγησης, θα επισκεφθούμε, μεταξύ άλλων, το Σπήλαιο του Μουρμούνη, την Κρήνη του Θεαγένους και τα μεταβυζαντινά εκκλησάκια που απαντώνται διάσπαρτα στην κορυφή του λόφου του Αλκάθου. Η δράση απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 10:00

Διάρκεια εκδήλωσης: Κατ’ εκτίμηση 2 ώρες

Σημείο συνάντησης: Μουσείο Μεγάρων

Τηλέφωνα επικοινωνίας για το κοινό στη διάρκεια του εορτασμού: 2103213571 (Γραφεία ΕΦ.Α.Δ.Α.), 2296022426 / 2296081771 (Μουσείο Μεγάρων)

Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Ελευθερία Ζαγκουδάκη – Χριστίνα Καζαζάκη

Συνεργαζόμενοι φορείς που στηρίζουν την εκδήλωση: Περιβαλλοντική Οργάνωση «Φίλοι της Φύσης» (Naturefriends Greece)