Σάββατο 23 Νοεμβρίου – Επίσκεψη, Ξενάγηση: Η Μονή Δαφνίου, Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μέσα από τα βλέμμα των περιηγητών, των συγγραφέων και των επισκεπτών | Τρεις φωτογραφίες από το 1842 ως τις μέρες μας

[1842, Μονή Δαφνίου. Philibert-Joseph Girault de Prangey]

[1865 περ. άποψη του καθολικού της Μονής Δαφνίου. Δημήτρης Κωνσταντίνου]

[2019 -Το Καθολικό της Μονής Δαφνίου μετά την επισκευή/ συντήρηση από το σεισμό του 1999. Φωτ. Κώστας Φωτεινάκης]

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 100 άτομα. Η ξενάγηση θα επαναληφθεί το 2020.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου – Επίσκεψη, Ξενάγηση | Από 11:00 – 13:00 | Τοποθεσία ΕΔΩ – Τέρμα Ιερά Οδός, 124 61 – Ανεύρεση με GPC Μονή Δαφνίου: Byzantine Monastery of Daphni

Η Μονή Δαφνίου, Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μέσα από τα βλέμμα των περιηγητών, των συγγραφέων και των επισκεπτών.

Θα διαβαστούν κείμενα των: Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, Κοσμά Πολίτη, Εμμανουήλ Ροΐδη, Δημήτρη Καμπούρογλου, Βιρτζινίας Γουλφ, Νικόλαου Γύζη, Ανδρέα Καραντώνη, Χένρυ Μίλλερ, Δημήτρη Λιαντίνη, Ιωάννη Μ. Βαρβιτσιώτη, κ.ά.

Θα γίνουν αναφορές για την πρώτη ομαδική ξενάγηση μετά το σεισμό του 1999, το πρώτο πολιτιστικό ντοκιμαντέρ στην ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου “ΤΟ ΔΑΦΝΙ – Η Παναγία η Χρυσοδαφνιώτισα” του Άγγελου Προκοπίου και βραβευμένο σε δύο παγκόσμια φεστιβάλ το 1956, το γάμο του Σίμωνα Καρά στο Δαφνί, το τραγούδι για το Δαφνί και τη Καισαριανή (Δόμνα Σαμίου), το γειτονικό Σπήλαιο του Πανός, του Ιωνικούς κίονες που μετέφερε ο Έλγιν στο Βρετανικό Μουσείο κ.ά.

Η επίσκεψη, ξενάγηση είναι δωρεάν και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Πάμε Δυτικά – Ανακαλύπτουμε τη Δυτική Αθήνα” που υλοποιεί το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Έχει δημιουργηθεί Εκδήλωση/ EVENT στο Facebook στο οποίο θα αναρτούμε πληροφορίες για τη Μονή Δαφνίου. Δεν ισχύουν οι δηλώσεις συμμετοχής στο Facebook.

Από 1η Νοεμβρίου 2019 – Δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τα στοιχεία του κάθε ενδιαφερόμενου ξεχωριστά (δεν γίνονται δεκτές ομαδικές δηλώσεις) θα πρέπει να σταλούν αποκλειστικά στη δ/νση mail gowestathens@gmail.com. Στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο,

Mail,

Τηλέφωνο |

ΠΡΟΣΟΧΗ: α) Η εκδήλωση ενδιαφέροντος δε συνεπάγεται και αποδοχή του αιτήματος. Οι θέσεις είναι συγκεκριμένες. | Θα ακολουθήσει επιβεβαίωση συμμετοχής σε εύλογο χρόνο β) Οι δηλώσεις συμμετοχής μέσω του Facebook στο event δεν λαμβάνονται υπόψη.

[Ο Ιωνικός κίονας που δεν μετέφερε ο Έλγιν στο Βρετανικό Μουσείο. Στο βάθος τα τρία αντίγραφα των κιόνων που τοποθετήθηκαν πρόσφατα μετά την επισκευή/ συντήρηση της Μονής Δαφνίου μετά το σεισμό του 1999]

[Κιονόκρανο από τη Μονή Δαφνίου που μετέφερε ο Έλγιν στο Βρετανικό Μουσείο]

[Το κιονόκρανο από τη Μονή Δαφνίου στο Κατάλογο του Βρετανικού Μουσείου]

[Η πρώτη ομαδική επίσκεψη, ξενάγηση μετά το σεισμό του 1999 που διοργάνωσε ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ 26.10.2008]