BIΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ | Ο υποστόχος 11.4 του ΟΗΕ: Ενίσχυση των προσπαθειών για την προστασία και τη διαφύλαξη της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς και το πρόγραμμα “Πάμε Δυτικά – Ανακαλύπτουμε τη Δυτική Αθήνα”

 

Το πρόγραμμα “Πάμε Δυτικά – Ανακαλύπτουμε τη Δυτική Αθήνα” και οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης ΟΗΕ/ 17 SDGs.

Ένας από τους τέσσερις βασικούς στόχους του προγράμματος είναι να  αξιοποιηθούν και να προωθηθούν Παγκόσμιοι, Ευρωπαϊκοί και Εθνικοί Στόχοι και ειδικότερα Οι 17 Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και πιο συγκεκριμένα ο στόχος 11.4 για την «Ενίσχυση των προσπαθειών για την προστασία και τη διαφύλαξη της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς».

Η δημόσια παρουσίαση, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, του προγράμματος “Πάμε Δυτικά – Ανακαλύπτουμε τη Δυτική Αθήνα”, συμπίπτει με τον εορτασμό των τριών χρόνων από την υιοθέτηση και με την εβδομάδα επιτάχυνσης της προόδου των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. [Global Goals Week].

Περισσότερα για τη δημόσια παρουσίαση του προγράμματος ΕΔΩ και  ΕΔΩ.

To Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece εντάσσει την παρουσίαση του προγράμματος “Πάμε Δυτικά”  στην εκστρατεία “Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους” που διοργανώνει στη χώρα μας η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη.

Φωτογραφία από την παρουσίαση των 17 ΣΒΑ σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.