Αντώνης Καλογήρου – Τάσος Λύτρας: ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ τη δεκαετία του 1920 | Πατέρας – Γεράνεια – Κιθαιρώνας – Πάστρα. Η τοπογραφία της Αττικής 1919-1924

Τίτλος: ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ τη δεκαετία του 1920
Υπότιτλος: Πατέρας – Γεράνεια – Κιθαιρώνας – Πάστρα. Η τοπογραφία της Αττικής 1919-1924
Συγγραφείς: Αντώνης Καλογήρου – Τάσος Λύτρας
Θέμα: Παρουσίαση 29 άρθρων με πεζοπορικές διαδρομές στα βουνά της δυτικής Αττικής του χρονικογράφου Δημήτρη Χατζόπουλου τη δεκαετία του 1920.
Εκτύπωση: Έγχρωμη
Άλλα στοιχεία: Κάθε άρθρο συνοδεύεται από χάρτες της περιοχής. Στο τέλος του βιβλίου ευρετήριο με όλα τα τοπωνύμια του βιβλίου με τις σημερινές τους ονομασίες και για τα περισσότερα γεωγραφικές συντεταγμένες. Συνοδεύεται από αρχείο kml για χρήση στο Google Earth.
Σελίδες: 165
Διαστάσεις: Υ 29 Χ Π 21εκ.
Έκδοση: 2019
Εκδότης: Nidus – Τηλ. 210 8668767- www.nidus.gr
Τιμή: Δωρεάν
Λίγα λόγια από τον συγγραφέα:
”Στις αρχές του 20ού αιώνα ο χρονικογράφος Δημ. Χατζόπουλος έγραψε 400 άρθρα, περπατώντας σε όλη την Αττική.  Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται 29 άρθρα του που αφορούν τη δυτική Αττική και ειδικότερα τα βουνά Πατέρας – Γεράνεια – Κιθαιρώνας και Πάστρα. Μια εποχή και μια Ελλάδα που χάθηκε. Μια Ελλάδα με ελάχιστα αυτοκίνητα, με χάνια για να κοιμηθεί κάποιος, με πηγάδια για να ξεδιψάσει. Μια εποχή που για να ζεσταθείς, έπρεπε να βρεις τζάκι και για να μετακινηθείς να πας περπατώντας. Περπατήστε στα βουνά μας μέσα από τις περιγραφές του Χατζόπουλου, γνωρίστε και απολαύστε την ομορφιά της δυτικής Αττικής”.

Το βιβλίο προσφέρεται δωρεάν.

» Λήψη του δωρεάν βιβλίου

ΠΗΓΗ: ΠΕΖΟΠΟΡΕΙΑ 

Σε e-magazine αλλά και για λήψη του βιβλίου σε μορφή PDF ΕΔΩ